L’Institut Ramon Llull i el FC Barcelona signen un conveni per a la projecció exterior de la cultura catalana

L’Institut Ramon Llull i el FC Barcelona signen un conveni per a la projecció exterior de la cultura catalana

El primer fruit del conveni serà una jornada de cultura catalana el proper 7 de novembre, coincidint amb el partit Celtic de Glasgow-Barça

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, i el director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Vicenç Villatoro, han signat avui un conveni que té com a finalitat la projecció exterior de la cultura catalana. El conveni preveu que l’IRL organitzi, en seu universitària, activitats relacionades amb la cultura catalana i el Barça. Aquestes activitats implicarien les universitats de l’exterior que ofereixen docència de català, el FC Barcelona i, eventualment, les penyes barcelonistes. A vegades, aquestes activitats coincidiran amb viatges dels diferents equips del Barça per disputar competicions internacionals.

Jornada sobre la cultura i la llengua catalanes a la Universitat de Glasgow

El primer fruit del conveni es veurà el proper dia 7 de novembre a Glasgow, coincidint amb el partit de Lliga de Campions entre el Celtic i el FC Barcelona. La Universitat de Glasgow ofereix docència d’estudis catalans des de l’any 1992. Concretament, a l’Escola de Llengües i Cultures Modernes s’imparteixen anualment cursos de llengua catalana i també d’història i societat catalanes, amb una vintena d’estudiants per curs. Aprofitant la visita del Barça, s’organitzarà una jornada sobre la cultura i la llengua catalanes.

Dos dies més tard, el 9 de novembre, amb motiu del 58è Congrés de l’Anglo-Catalan Society, Ramon Pont, vicepresident de la Fundació del Barça i membre de la Junta Directiva del Club, farà la conferència 'Barça, sport, culture and education', al St. George’s Lecture Theatre de la Universitat de Sheffield.

Doble objectiu del conveni

Per mitjà d’aquest conveni, l’IRL i el FC Barcelona es proposen un doble objectiu: d’una banda, coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i els valors de la cultura vinculada a l’esport i a la catalanitat, i, de l’altra, agermanar la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’IRL amb la xarxa internacional de penyes barcelonistes, per dur a terme activitats conjuntes. L’IRL coordina una xarxa de 150 lectorats a universitats d’arreu del món.

Les activitats podran consistir en conferències, xerrades, col·loquis o visites, així com en un altre tipus d’activitats culturals, com, per exemple, projeccions de pel·lícules catalanes, conferències o concerts, organitzades pels professors de català de les universitats corresponents. Les activitats estaran obertes a tota la comunitat universitària i, a través de les penyes, a tot el barcelonisme organitzat.

El conveni entrarà en vigor la temporada esportiva 2012/13 i tindrà una durada de quatre temporades, fins a la 2015/16.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut