La Fundació i la Institució de les Lletres Catalanes impulsen una nova edició de ‘Lletres al camp!’

La Fundació i la Institució de les Lletres Catalanes impulsen una nova edició de ‘Lletres al camp!’

Aquesta acció, que es durà a terme en el marc del Barça–Getafe, pretén fomentar la lectura en català destacant 11 autors premiats recentment

Coincidint amb el partit al Camp Nou d’aquest dissabte entre el Barça i el Getafe, onze autors i autores reconeguts i reconegudes amb diferents premis literaris seran rebuts pel president Josep Maria Bartomeu a la llotja de l’Estadi, acompanyats pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i per la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

El grup d’autors i autores estan convidats a veure el partit des de la llotja i obsequiaran el president Bartomeu amb un exemplar dedicat de la seva obra.

Aquesta trobada s’emmarca en la campanya Lletres al Camp! que impulsen des de fa nou anys la Fundació FC Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes amb l’objectiu de fomentar la lectura en català. Paral·lelament, durant tot el mes d’abril a les taquilles del Camp Nou s’han distribuït al voltant de 20.000 punts de llibre editats especialment per a l’ocasió que apleguen frases d’aquests onze autors i autores al voltant del món del futbol, el Barça i la literatura. L’alineació d’autors de Lletres, al camp! del 2014 la formen:

Genís Sinca. Manresa, 1970. Periodista i escriptor. Premi Josep Pla per Una família exemplar.

Agustí Pons. Barcelona, 1947. Periodista i escriptor. Premi Cadaqués a Quima Jaume, en reconeixement a la trajectòria literària.

Isabel-Clara Simó. Alcoi, 1943. Periodista i escriptora. Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana de l’AELC, que premia tota una trajectòria.

Lolita Bosch. Barcelona, 1970. Escriptora i defensora dels drets humans. Premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya per El nen que volia matar.

Manel Ollé. Barcelona, 1962. Sinòleg i escriptor. Premi de poesia Gabriel Ferrater per Bratislava o Bucarest.

Care Santos. Mataró, 1970. Autora de novel·les, contes, teatre i llibres per a infants i joves. Premi Ramon Llull per Desig de xocolata.

Marc Romera. Barcelona, 1966. Professor de literatura, editor, poeta i narrador. Premi Carles Riba per La Nosa.

Josep M. Benet i Jornet. Barcelona, 1940. Dramaturg i guionista. Llicenciat en Filologia Romànica. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Vicenç Pagès Jordà. Figueres, 1963. Escriptor. Premi Sant Jordi per Dies de Frontera.

Margarida Aritzeta. Valls, 1953. Llicenciada en Història Moderna, Doctora en Filologia Catalana, professora a la URV i escriptora. Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil per La nit de la papallona.

Iolanda Batallé. Barcelona, 1971. Llicenciada en Filologia anglesa i escriptora. Premi Prudenci Bertrana per Faré tot el que tu vulguis.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut