'FutbolNet' fomentarà valors entre els joves mexicans

'FutbolNet' fomentarà valors entre els joves mexicans

El projecte arribarà a aquest país gràcies al nou acord establert entre la Fundació FC Barcelona i la Fundació Rafa Márquez

La Fundació FC Barcelona i la Fundació Rafa Márquez han establert un nou acord de col · laboració gràcies al qual el projecte 'FutbolNet' s'aplicarà a Mèxic. Concretament en les localitats del Salto i Tonalá, en l'estat de Jalisco, on la fundació de l'exjugador blaugrana disposa de diversos centres educatius i socials.

L'objectiu del projecte és promoure la inclusió social, valors i la prevenció de la violència en aquestes dues comunitats a través de la implementació d'aquesta metodologia que combina l'esport, amb el foment de valors i els hàbits saludables.

300 beneficiaris d'entre 5 i 24 anys

'FutbolNet' comptarà a Mèxic amb uns 300 beneficiaris d'entre 5 i 24 anys d'edat que formen part del "Programa Integral de promoció del desenvolupament infantil i juvenil a Jalisco" que desenvolupa la Fundació Rafa Márquez. La Fundació FC Barcelona aportarà el coneixement tècnic així com la formació dels educadors involucrats i el seguiment de les activitats. Tot això en col · laboració amb el BID i la Fundació PepsiCo.

La Fundació FC Barcelona i la Fundació Rafa Márquez reprenen amb aquest projecte la seva col·laboració que anteriorment ja els havia portat a aquesta zona de Mèxic per implementar projectes educatius amb els joves més vulnerables de la zona. Així mateix, la Fundació FC Barcelona i el BID col·laboren en l'actualitat en l'aplicació d'aquesta mateixa metodologia a l'Argentina i el Brasil.

Les claus de 'FutbolNet'

'FutbolNet' és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol.

El projecte fa incidència en 5 valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són: Esforç, Respecte, Treball en Equip, Humilitat i Ambició. Durant les sessions es es desenvolupen jocs esportius al voltant de cada un d'aquests conceptes ia més es juga una lligueta en la qual no sempre resulta guanyador l'equip que marca més gols sinó el que millor ha aplicat les normes basades en cada valor.

Més de 100.000 beneficiaris a tot el món

'FutbolNet' s'aplica a Catalunya des de la temporada 2010-11 amb una gran acollida per part dels seus participants. Així mateix, la versatilitat d'aquesta metodologia ha dotat al projecte d'una marcada vocació internacional. Actualment 'FutbolNet' s'aplica en dos països d'Amèrica Llatina, Argentina i Brasil; a l'Orient Mitjà, a l'Iraq, Qatar i Oman; i en més d'una trentena de països africans en col·laboració amb el COI (Comitè Olímpic Internacional).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut