'FutbolNet' estrena la seva tercera edició aquest mes de març a Rio de Janeiro

'FutbolNet' estrena la seva tercera edició aquest mes de març a Rio de Janeiro

D'aquest projecte de foment de valors a través del futbol se'n beneficiaran 500 nens i nenes d'entre 6 i 17 anys que viuen al barri del Complexo do Alemão 'FutbolNet' s'aplicarà a Rio de Janeiro durant 34 setmanes

A menys de tres mesos de l’inici del Mundial de futbol i mentre Brasil escalfa motors per a la celebració d’aquest esdeveniment esportiu, la Fundació FC Barcelona ha tornat a encetar des d'aquest mes de març una nova edició del programa ‘FutbolNet’ a Rio de Janeiro. I ho torna a fer en una de les zones més conflictives de la ciutat que compta amb alts índexs de vulnerabilitat infantil, al barri del Complexo do Alemão.

500 beneficiaris d’entre 6 i 17 anys

Aquest projecte de transmissió de valors a través del futbol està en marxa al Complexo des del 2012 i aquesta primavera inicia la seva tercera edició. En aquesta nova etapa hi participaran uns 500 nens i nenes d’entre 6 i 17 anys, que assisteixen regularment a les activitats esportives de la Vila Olímpica Carlos Castilho, un dels centres poliesportius del Complexo do Alemão. El projecte tindrà una durada de 34 setmanes i els seus beneficiaris hi participaran durant quatre hores a la setmana.

Seminari formatiu per a monitors

A principis de març un equip d’educadors de la Fundació es va desplaçar a Rio per impartir els seminaris formatius per als nous monitors que lideraran el projecte sobre el terreny. La iniciativa ha estat, un any més, molt ben acceptada pels professionals -en gran part monitors esportius i pedagogs- i hi destaquen la seva originalitat i el poder d’actracció que la marca Barça genera.

El Complexo do Alemão és un barri situat al nord de Rio de Janeiro on s’hi troben també diverses faveles. Segons dades recents, l'índex de desenvolupament humà del Complexo és el més baix dels 126 barris de Rio de Janeiro. A la zona hi viuen unes 90.000 persones i el 26% de la població té menys de 15 anys.

Les claus de FutbolNet al Brasil

Amb aquest programa la Fundació pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit on es defineix el valor que s’ha de treballar, un partit de futbol i una xerrada posterior on es debat l’aplicació del valor en qüestió. ‘FutbolNet’ fa incidència en sis valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. En la seva aplicació al Brasil es treballen, amb especial èmfasi, els temes del respecte i la tolerància, l’eradicació de la violència i la prevenció de conductes de risc. També es fa una destacada incidència en la inclusió de les noies en aquest esport.

El projecte ‘FutbolNet’ s’aplica al Brasil en el marc de l’aliança que la Fundació FC Barcelona manté amb el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) i compta amb la col·laboració de la Fundación Mapfre, la Prefeitura de Rio de Janeiro, l’NBA, VISA i Colgate.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut