Cornellà acull un nou ‘Festival FutbolNet’

Cornellà acull un nou ‘Festival FutbolNet’

La Fundació ha organitzat aquesta festa lúdica en el marc de l’aplicació de ‘FutbolNet’ a l’IES Maria Aurèlia Capmany per tal de donar a conèixer el projecte a la comunitat local

L’IES Maria Aurèlia Capmany de Cornellà ha acollit aquest dilluns un nou ‘Festival FutbolNet’, la festa lúdica d’aquest projecte de foment de valors que serveix per donar a conèixer la metodologia als pares i mares dels beneficiaris i a la comunitat local en general.

La pilota de ‘FutbolNet’ ha començat a rodar als camps esportius de l’Institut des de primera hora de la tarda. Més de 60 infants i joves han participat en un torneig de futbol basat en la metodologia pedagògica de ‘FutbolNet’, en què s’han disputat més d’una desena de partidets.

Exposició fotogràfica al centre educatiu

Com a novetat, en aquest Festival s’ha inaugurat una exposició fotogràfica en què es recullen instantànies dels participants de ‘FutbolNet’ a Cornellà durant la seva visita a l’estand del projecte amb motiu de les passades Festes de la Mercè. Es tracta d’una iniciativa a través de la qual la Fundació pretén refermar el sentiment de pertinença al projecte dels participants, els quals han rebut el programa amb gran acceptació. L’exposició es quedarà instal·lada al centre educatiu durant els propers mesos, de tal manera que tots els alumnes, la comunitat educativa i les famílies podran conèixer de prop els detalls del projecte.

El ‘Festival FutbolNet’ ha comptat també amb la presència de diversos representants institucionals de les entitats que col·laboren en el projecte. D’una banda, l’Ajuntament de Cornellà ha estat representat per la seva Regidora de Benestar Social, Rocío García; i la Fundació ha estat representada pels patrons Tono Tombas, Enric Roca i Josep Maldonado. L’amfitrió de la trobada ha estat Constancio Enciso, director de l’IES Maria Aurèlia Capmany, i també ha estat present Jordi Murillo, vicepresident de la Federació de Penyes del Baix Llobregat.

Metodologia d’èxit internacional

‘FutbolNet’ és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en cinc, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. En l’actualitat el projecte ‘FutbolNet’ s’aplica a infants i joves a Catalunya, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Oman, l’Iraq, Qatar i a 35 països africans i arriba gairebé a 130.000 beneficiaris.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut