Xerrada de salut bucodental als residents de la Masia

Xerrada de salut bucodental als residents de la Masia

La Societat Espanyola de Periodòncia i Ostointegració ha ofert una sessió formativa als joves per mostrar la relació que existeix entre la salut bucodental i el rendiment esportiu

La salut bucodental té una incidència molt notable en el rendiment esportiu dels esportistes d’elit. Sota aquesta premissa la Fundació FC Barcelona ha impulsat una xerrada formativa adreçada als esportistes de la Masia que ha servit per fer-los prendre consciència sobre aquest assumpte i, alhora, per donar-los a conèixer quines són les patologies més comunes en aquest àmbit i com evitar-les.

La sessió ha estat seguida per una cinquantena de residents a l’auditori de la Masia i coincideix amb la celebració de la 49a Reunió Anual la Societat Espanyola de Periodòncia i Ostointegració (SEPA) i la 5a Trobada d’Higiene Bucodental que tenen lloc aquests dies al Palau de Congressos de Catalunya.

La xerrada ha estat impartida per dos odontòlegs pertanyents a la SEPA, la Dra. Carolina Mor i el Dr. Francesc Matas. Els facultatius han exposat quins perjudicis pot provocar una mala salut bucodental en el seu rendiment físic, partint d’estudis mèdics i de casos particulars d’esportistes de l’elit. Investigacions recents (Ashley i col. 2015) asseguren que la prevalença de traumatismes dentals entre els atletes oscil·la entre el 14 i el 47%, la càries entre el 15 i el 75%, l'erosió dental entre el 36 i el 85%.

Una mala salut en aquesta part del cos provoca una inflamació a nivell sistèmic que s’associa a patologies cardoviavasculars, diabetis i malalties respiratòries que fan disminuir el rendiment físic. A més de les qüestions higièniques també cal tenir en compte factors mecànics com l’engranatge de les dents. Si aquest encaix entre el maxil·lar superior i l’inferior no és l’adequat, es poden provocar males postures corporals i, per tant, pot afectar el rediment muscular.

En acabar la xerrada Societat Espanyola de Periodòncia i Ostointegració ha entregat un lot d’higiene bucal a tots els assistents.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut