El FC Barcelona es troba amb l’UNICEF per tractar els reptes de futur

El FC Barcelona es troba amb l’UNICEF per tractar els reptes de futur

La Fundació FCB ha mantingut una reunió amb representants d’aquesta entitat de les Nacions Unides per analitzar la feina feta fins ara i marcar les línies de treball pels propers anys

Aquest dijous al matí la Fundació FC Barcelona ha mantingut una trobada amb diversos representants dels comitès espanyol i català de l’Unicef que ha servit per valorar la intensa feina feta durant els últims mesos i plantejar els fonaments del treball conjunt per als propers anys.

Per part de la Fundació han assistit Jordi Cardoner i Casaus, vicepresident primer del FC Barcelona, acompanyat d’altres membres de l’equip executiu de la Fundació. Pel que fa a l’Unicef, els màxims representants han estat Carmelo Angulo i Anna Folch, presidents del comitè espanyol i català de l’Unicef, respectivament, amb la participació també d’altres membres d’aquesta entitat de les Nacions Unides.

Aprofitant la seva estada a Barcelona, l’equip de l’Unicef va presenciar des de la Llotja el partit d’aquest dimecres contra el BATE Boríssov. Allà van poder saludar també el president Josep Maria Bartomeu i altres membres de la directiva i del patronat de la Fundació com ara Maria Teixidor, Ramon Pont i Dídac Lee.

300.000 beneficiaris arreu del món

Des del 2006, el Club aporta cada any 1,5 milions d’euros a l’Unicef amb l’objectiu de promoure projectes a favor del desenvolupament de la infància arreu del món. En l’actualitat ambdues entitats implementen projectes basats en l’esport a la Xina, Ghana, Sud-àfrica i el Brasil.

Paral·lelament a aquesta feina, el Barça i l’Unicef van impulsar al febrer passat el projecte ‘1in11’ (’1 de cada 11’) amb l’objectiu de recaptar fons per a projectes educatius a Indonèsia, el Nepal i Bangla Desh. Gràcies a una subhasta d’obres d’art signades per artistes com Hirst o Murakami, el projecte va recaptar més de 3 milions d’euros i va augmentar l’aportació del Club a aquesta entitat en més de 4,5 milions d’euros la temporada passada.
La temporada passada aquests projectes van arribar a uns 300.00 infants. A la Xina, la tasca es va desenvolupar en 250 escoles i 21 espais per a infants de 13 províncies a fi de millorar l’educació i la protecció infantil.

A Ghana l’objectiu va ser augmentar les taxes d’escolarització a través de la promoció de l’esport i el joc com a mecanisme per atraure cap a les escoles els nens més desafavorits.

A Sud-àfrica es va treballar per millorar la qualitat de l’ensenyament i augmentar els índexs de permanència, fent incidència en la formació dels mestres en temes com la salut reproductiva, el consum de drogues o l’equitat de gènere.

I finalment, al Brasil es va impulsar la segona edició del projecte ‘Portes obertes per a la inclusió’, desenvolupat en quinze ciutats del país amb l’objectiu de garantir la incorporació a l’esport dels infants i adolescents amb discapacitat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut