Pel foment de la integració social

Pel foment de la integració social

Un grup de beneficiaris del Centre EXIL de Barcelona han visitat aquest divendres les instal·lacions del Club en el marc d'un projecte d'integració social de nouvinguts

Una vintena de joves beneficiaris del Centre EXIL de Barcelona han estat convidats per la Fundació FC Barcelona a passar una jornada a les instal·lacions del Club per visitar el Camp Nou Experience. L'equip tècnic de la Fundació els ha rebut a la seu de l'entitat i els ha lliurat uns lots de marxandatge del FC Barcelona i les seves entrades per visitar l'Estadi.

Aquesta acció s'emmarca dins la campanya 'Tant se val d'on venim' de la Fundació FC Barcelona, que té com un dels objectius fomentar la integració social dels col·lectius de refugiats que han arribat a Barcelona fruit de les crisis migratòries que s'estan vivint en l'actualitat, no només a Europa sinó també a la resta del món.

Les persones que han participat en aquesta sortida han patit l'exili forçós dels seus països i estan en diferents situacions del procés de sol·licitud d'asil, procedents de l'Orient Mitjà, l'Àfrica i l'Amèrica Llatina. Aquesta activitat parteix de la idea de l'ésser humà integral, que per sobreviure necessita ser acollit per un grup humà, el que s'anomena "el valor terapèutic de la solidaritat".

L'associació EXIL és un centre d'atenció terapèutica integral per a víctimes de violència, tortura i altres greus violacions dels drets humans. El projecte va néixer el 1976 a Bèlgica i el 2000 a Barcelona de la mà del Dr. Jorge Barudy. Atesa la complexitat de les vivències de les persones ateses, el seu plantejament rau a atendre les diferents afectacions del trauma a través d'un ampli ventall terapèutic. El seu equip atén adults i nens a través de psicòlegs, treballadors socials, etc., amb una òptica comunitària molt centrada en les xarxes relacionals i l'entorn d'acollida.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut