‘Barçakids’ celebra la inclusió del futbol al sistema educatiu xinès

‘Barçakids’ celebra la inclusió del futbol al sistema educatiu xinès

Uns dos-cents cinquanta infants de la comunitat xinesa de Catalunya han participat en una sessió exclusiva d’aquest programa de foment de valors impulsat per la Fundació FCB

Des d’aquest curs 2015/16 la República Popular de la Xina incorpora el futbol com a assignatura en els plans d’estudis de les escoles de Primària i Secundària. Per celebrar aquesta fita la Fundació FC Barcelona i la Fundació Educativa Xinesa de Catalunya (FEX) han organitzat aquest dissabte una sessió especial de ’Barçakids’ per a uns dos-cents cinquanta nens i nenes d’entre 6 i 12 anys de la comunitat xinesa de Catalunya.

L’activitat ha tingut lloc a l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona i ha permès a aquest infants treballar a l’aula i a les pistes esportives els cinc valors que promou el projecte: l’esforç, el respecte, la humilitat, el treball en equip i l’ambició. Dividits en grups de quaranta, els joves han pogut reflexionar sobre aquests conceptes a través d’una gimcana amb tauletes tàctics i diversos jocs de moviment. Posteriorment, en diversos partits de futbol, han traslladat al terreny de joc els conceptes que han treballat prèviament.

La sessió ha comptat amb la presència del vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner i Casaus, i del nou cònsol general de la la Xina a Barcelona, Tang Heng, així com del president de la FEX, Zhuomin Ma.

‘Barçakids’, també una eina d’integració

La Fundació FC Barcelona considera el futbol com una eina formidable d’integració, d’educació i de foment dels hàbits saludables i per tant celebra la incorporació d’aquesta disciplina en el currículum escolar xinès.

Per a Cardoner, incorporar el futbol al sistema educatiu xinès és un fet "molt important perquè és una nació amb un projecció mundial importantíssima. Crec que és el principi de quelcom de què no serem conscients fins d’aquí a molts anys". El vicepresident primer també ha volgut destacar que "el futbol no només és un esport, també és cultura, i hi intervenen els valors, i estem segurs que la Xina també serà altaveu dels valors que desprèn el futbol i que dels quals avui han pogut gaudir tots aquests nens amb ‘Barçakids’”.

Segons ha volgut subratllar el cònsul Tang Heng, “avui és un dia molt especial per als xinesos perquè el futbol un esport comunitari que serveix per fomentar la cohesió social". Els valors també són una peça clau en tot això "per això el govern xinès vol fomentar-lo”, ha afegit Heng.

‘Barçakids’ és un programa propi de la Fundació FC Barcelona que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants per mitjà dels principis pedagògics de l’esport, del joc i de la participació activa i inclusiva. El projecte s’aplica a les escoles dels Països Catalans des de la temporada 2011/12 i a través d’activitats esportives i activitats d’aula fomenta la reflexió dels infants al voltant dels valors. El projecte està dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys i, alhora, pretén implicar la seva família i la comunitat educativa amb interessants recursos pedagògics a través del web www.fcbkids.cat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut