‘1in11’ avança en el repte de fer accessible l’educació als infants més vulnerables

‘1in11’ avança en el repte de fer accessible l’educació als infants més vulnerables

La Fundació FCB, l’Unicef i ROTA ja treballen sobre el terreny implementant els més de 3 milions d’euros recaptats en la subhasta solidària del projecte

El projecte ‘1in11’ ja ha arribat al terreny. Els infants d’Indonèsia ja gaudeixen de les primeres activitats d’aquesta iniciativa social que pretén oferir oportunitats educatives al més menuts, deslliurant-los dels impediments que, sovint, els limiten l’accés a l’escola. La Fundació, l’Unicef i ROTA treballen aquests dies també en la posada en marxa de les activitats als altres dos països beneficiaris: Bangla Desh i el Nepal.

Paral·lelament, un equip tècnic de la Fundació es traslladarà durant les properes setmanes a aquests tres països per dissenyar l’adaptació del projecte ‘FutbolNet’ en aquests territoris. Aquesta metodologia de foment de valors a través del futbol s’aplicarà també als infants locals per tal de reforçar l’oferta educativa del seu entorn i amb l’objectiu que el futbol els suposi també una nova via d’accés al sistema educatiu.

Destinataris: infants amb discapacitat i no escolaritzats

A Indonèsia i el Nepal, ‘1in11’ oferirà programes esportius per a joves, orientats especialment a superar les barreres socials per als nens i nenes amb discapacitats i incloure'ls a l'escola. A Bangla Desh, el projecte tindrà com a objectiu arribar als nens que no són al circuit educatiu.

A tot el món estan sense escolaritzar 1 de cada 11 nens en edat de rebre ensenyament primari, és a dir, 58 milions dels 650 milions d’infants que hi ha al món. La majoria d’ells consten entre els més desafavorits i vulnerables: nens que viuen en zones en conflicte, nens amb pobresa extrema, nens amb discapacitats i nens de comunitats indígenes. Aquest projecte, impulsat per la Fundació FCB, l’Unicef i ROTA, neix amb l’objectiu d’aportar el seu granet de sorra per revertir aquesta situació.

A més, en moltes escoles la programació esportiva no existeix, tot i que els estudis han mostrat que incloure els esports en els plans educatius pot propiciar que els infants assisteixin i continuïn a l'escola, i, alhora, els condueix a millorar la seva salut física i els ajuda a millorar les seves qualificacions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut