Sergio Busquets apadrina un ‘Cruyff Court’ a Badia del Vallès

Sergio Busquets apadrina un ‘Cruyff Court’ a Badia del Vallès

La Fundació Cruyff, l’Obra Social 'la Caixa' i la Fundació FC Barcelona són les entitats impulsores d’aquest projecte social que promourà l’esport entre els infants de la localitat

Sergio Busquets, migcampista del FC Barcelona; Susila Cruyff, en representació de la Fundació Cruyff; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona; i Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès, han inaugurat aquest divendres el Cruyff Court Sergio Busquets, un camp ubicat a la localitat natal del migcampista que promourà l’esport entre els infants i joves de la localitat.

Aquesta iniciativa és fruit de l’aliança entre la Fundació Cruyff, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona per a la construcció, el manteniment i la dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant zones desfavorides, amb un únic objectiu: la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d’ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l’esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip, la superació personal i aconseguir, també, la prevenció del sedentarisme i l’obesitat infantil.                                                    

L’inici d’un gran projecte

L’acord, que aquest divendres es materialitza amb l’obertura del Cruyff Court Sergio Busquets, es va signar el 15 de març. Aquesta iniciativa també preveu potenciar dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, un campionat per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l’objectiu que els joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

La creació del Cruyff Court Sergio Busquets a Badia del Vallès és només l’inici de la col·laboració endegada entre les tres entitats. El proper camp de futbol que es posarà en funcionament serà a la localitat natal de Carles Puyol, a la Pobla de Segur.

La col·laboració per al desplegament del projecte Cruyff Courts a Catalunya se suma a l’aliança entre les tres entitats per impulsar el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de deu zones d’esbarjo d’escoles ubicades en diferents localitats catalanes.

Declaracions de Sergio Busquets

“Estic molt content perquè jo jugava aquí i tant de bo hagués tingut un camp com aquest. Gaudiu-lo i respecteu les 14 regles de Johan Cruyff. Vull donar les gràcies a totes les entitats que han fet possible aquest projecte”.

Declaracions de Jordi Cardoner

“Per a la Fundació FC Barcelona és realment emotiu inaugurar aquest primer Cruyff Court en el marc de l’aliança amb la Fundació Cruyff i l’Obra Social ”la Caixa”. És una mostra que el llegat del Johan és tangible i que tots plegats estem compromesos a fer-lo perdurable. A més, que aquest camp estigui a Badia del Vallès i apadrinat per Sergio Busquets dóna una autenticitat i un carisma especial al projecte.”

Declaracions de Jaume Giró

“Tots juguem amb un únic objectiu: el compromís social i la voluntat de donar oportunitats. Avui hem guanyat. El nostre primer triomf és posar en marxa el Cruyff Court Sergio Busquets. Les tres institucions formem un gran equip i realitzarem la màxima d’en Johan: fer possibles els somnis. Fer possible la construcció dels 15 Cruyff Courts que vam acordar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut