Primeres cistelles a l’FCBEscola Basket

Primeres cistelles a l’FCBEscola Basket

Més de 150 nens i nenes de 4 a 11 anys s’han convertit en pioners de la primera FCBEscola poliesportiva del Club

La posada en marxa de la primera FCBEscola poliesportiva del Club ha estat tot un èxit, un cop comprovat com ha anat tot després de les seves primeres hores de vida. El coordinador de l’FCBEscola Basket, Paco Díaz, ha reconegut que “el primer dia va ser una prova de foc per a tothom, però després dels nostres primers 240 minuts de vida podem dir que ja va tot molt més rodat”. De moment, l’escola ja compta amb més de 150 nens i nenes de 4 a 11 anys procedents de tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

Díaz lidera un equip format per 12 tècnics entre entrenadors principals i assistents, un fisioterapeuta i que compta amb els savis consells de Nacho Solozabal, que actua amb les funcions d'assessor esportiu, i amb l’exjugador Roberto Dueñas i Robert Balaguer controlant la part esportiva i gestionant les diferents sessions d'entrenaments dels alumnes. 


El responsable de les escoles poliesportives també ha afirmat sobre l'inici d'aquesta escola: “És molt important perquè obrim un ventall a l’FCBEscola engegant aquesta primera secció. Som conscients que el futbol és el nostre germà gran, però l'èxit de l'inici del bàsquet ens permetrà obrir en els propers anys les escoles d'handbol, futbol sala i hoquei patins, que és el nostre pròxim repte”. 


Per la seva banda, Nacho Solozabal també ha reconegut tenir unes “boníssimes sensacions” després de dirigir els seus primers entrenaments, especialment per la gran quantitat de nens i nenes que estan implicats. “És el projecte que es volia. Tenir nens i nenes amb ganes de jugar i d'aprendre. Es nota que és el seu primer dia, però estem molt contents de com ha començat tot. El més important és que el Barça ara té aquest espai per al bàsquet que abans no tenia, ja que antigament les categories inferiors començaven en infantils o preinfantils. L'objectiu és que algun d'ells pugui arribar a dalt de tot, però també que ara s’ho passin bé jugant a bàsquet”, ha afirmat Solozabal. 


Roberto Dueñas també ha reiterat que aquesta FCBEscola Basket és “un somni fet realitat per als ‘basqueteros’, ja que ara tenim una escola igual que les que des de fa molts anys ja estan en marxa amb el futbol”. Dueñas, un dels encarregats d’“engegar la maquinària d'aquesta escola perquè tot funcioni”, també ha assegurat que “aquesta era una de les potes que li faltava a un club tan gran com el Barça”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut