Xesco Espar lidera la classe de motivació de l’FCBCoaches Academy

Xesco Espar lidera la classe de motivació de l’FCBCoaches Academy

L'entrenador de l'equip campió de la Copa d'Europa d'handbol del 2005 va parlar durant tres hores de lideratge

Un home de la casa amb ADN Barça ha estat l'encarregat de dirigir la sessió ‘Direcció d'equips’ de la segona edició de l’FCBCoaches Academy, que organitza el Departament de Formació de Formadors de Masia 360 i l'Àrea de Metodologia de l'FCBEscola. Xesco Espar, campió d'Europa d'handbol com a entrenador del primer equip del Club el 2005 i d'una Lliga Asobal el 2006, ha orientat la seva professió cap a la motivació i el lideratge d'equips, la qual cosa l’ha convertit en el conferenciant ideal per impartir aquesta matèria al centenar d'alumnes del curs.

“Ells em veuen com un home de la casa que va començar com a jugador a la categoria Juvenil i que ha passat per entrenador de categories inferiors i després preparador físic i entrenador del primer equip”, reconeix Espar. El tècnic els ha explicat algunes situacions viscudes al vestidor en la seva època dins del Club i reitera: “Nosaltres vam tenir el nostre moment, i ara els toca a ells aixecar-ho. Som com un petit mirall que tenen com a referència”. 

La principal idea plantejada pel coach ha enfocat aquesta sessió cap al que ells necessiten, ja que assegura: “No és el mateix parlar de lideratge per a professionals com amb entrenadors que tracten amb gent jove. El que sí que és comú és l'estratègia de fer-los sentir més grans per fer-los aspirar a més, ajudar els seus jugadors a arribar al primer equip i una vegada allà que continuïn lluitant per ser titulars i guanyar títols”

Ajudar als jugadors a créixer

L’exentrenador del primer equip d'handbol afirma que espera que els alumnes s'hagin quedat “amb l'entusiasme que cal tenir per dirigir un grup, ja que la seva missió és la d'ajudar-los que juguin bé i també ajudar-los a créixer”. Espar també reconeix: “No només cal ajudar-los a guanyar, que també és important, però guanyar en una categoria inferior no assegura que siguis un gran jugador. L'important tant per a ells com per als jugadors als quals entrenen és que la formació no s’aturi mai”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut