Gudjohnsen, tècnic del primer campus femení de l'FCBEscola

Gudjohnsen, tècnic del primer campus femení de l'FCBEscola

Un total de 295 noies participen en un projecte pioner a Islàndia, que dimecres es clourà amb la presència del vicepresident del FC Barcelona Carles Vilarrubí

L’exjugador del FC Barcelona Eidur Gudjohnsen, capità de l’exitosa selecció nacional d’Islàndia que acaba de jugar l’Eurocopa, ha estat un dels tècnics del primer campus femení organitzat per l’FCBEscola.

L’experiència, que ha estat qualificada pel cos tècnic de futbol base del nostre Club “d’èxit” s’està desenvolupant a Valsvöllur, prop de Reykjavík, a Islàndia. El campus va començar el divendres 8 de juliol i serà clausurat el dimecres 13, amb la presència del vicepresident del FC Barcelona Carles Vilarrubí, responsable de l’Àrea Institucional i Relacions Internacionals.

El FC Barcelona ha portat a terme aquest projecte pioner, en què estan participant 295 noies amb un partner local, l’empresa KA EHF, i compta amb la col·laboració del Consolat General d’Islàndia a Barcelona.

La metodologia del campus ha estat supervisada per cinc entrenadors de l’FCBEscola, entre els quals es troba Isaac Guerrero, responsable de l’Àrea Esportiva i Metodològica. Els entrenadors islandesos que han col·laborat amb el campus tenen una gran experiència i alguns d’ells han estat jugadors de la selecció nacional.

La presència de Gudjohnsen ha estat especialment emotiva al campus, on l’exjugador del Barça ha fet tocs de pilota amb les nenes i els ha donat els seus consells tècnics.

Cloenda del campus

Està previst que la jornada de cloenda del campus es porti a terme el dimecres dia 13. S’espera que a l’acte hi participin, entre altres personalitats, el nou president electe d’Islàndia, Gudni Th Jóhannesson, el ministre d’Educació i Cultura del Govern d’Islàndia, Illugi Gunnarsson, i el jugador Eidur Gudjohnsen.

Amb posterioritat se celebrarà una recepció oficial en què, a hores d’ara, està prevista també la participació del primer ministre electe i el ministre de Educació i Cultura, a més d’altres personalitats i representants diplomàtics de l’Ambaixada d’Espanya i del consolat islàndes a Barcelona.

A més de Gudjohnsen, s’espera la presència de Freyr Alexanderson, entrenador de l’equip nacional. També participarà a l’acte Xavier Rodríguez, president de la penya barcelonista de Reykjavík, que a més és secretari del Consolat d’Espanya a la capital islandesa.

Islàndia, tradició pel futbol femení

En declaracions al web islandès Visir, el vicepresident del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, ha explicat recentment “la gran importància que té per al FC Barcelona dur a terme un primer campus femení”. Visir és el web d’un conglomerat de mitjans islandès, el grup 365, del qual formen part també la prestigiosa televisió Stoo, el diari Frettabladid i l’emissora de ràdio Bylgjan.

Vilarrubí ha afegit: “No hi ha cap lloc millor per desenvolupar un projecte que Islàndia, per la seva tradició en el món del futbol femení i per la seva proximitat amb el FC Barcelona a través de Gudjohnsen, el primer jugador islandès que ha jugat al primer equip del FC Barcelona, i una icona de la nostra entitat”.

El vicepresident Vilarrubí també va expressar la seva convicció que aquesta experiència d’Islàndia reforçarà d’alguna manera el nou projecte del futbol femení del FC Barcelona. “Les nostres jugadores formen ja un equip professional i s’enfronten als millors equips d’Europa…, i qui sap”, va explicar Vilarrubí, “si en el futur el nostre equip femení podrà comptar amb alguna jugadora d’Islàndia”.

Aposta ferma

El futbol femení és un objectiu esportiu estratègic per al nostre club. El Barça Femení és una de las seccions professionals del FC Barcelona des del mes d’agost passat. A la Lliga que tot just ha acabat, la corresponent a la temporada 2015/16, l’equip de futbol femení del FC Barcelona va acabar en segona posició, i això els donarà accés a la Champions League por cinquè any consecutiu.

Les nostres jugadores van quedar a un sol punt del campió, l’Athletic Club. De fet, els 77 punts aconseguits pel conjunt blaugrana igualen la xifra aconseguida en el curs anterior, en què va ser campió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut