Gudjohnsen vol donar continuïtat al campus femení de l'FCBEscola a Islàndia

Gudjohnsen vol donar continuïtat al campus femení de l'FCBEscola a Islàndia

L'exjugador del Barça destaca la il·lusió i l'alegria de les 295 participants en aquesta primera trobada tècnica per a noies

Eidur Gudjohnsen, l'exjugador del FC Barcelona i llegenda vida del futbol islandès, considera que el primer campus femení organitzat pel Barça "ha estat una gran experiència", i la seva impressió és "altament positiva". "M'encantaria que aquest campus femení es repeteixi en el futur", ha declarat l’exfutbolista.

Gudjohnsen, que encara esbufega amb orgull quan se li recorda la participació d'Islàndia a l'Eurocopa de França, està al capdavant d'una empresa dedicada a la promoció del futbol, ​​la Knattspyrnu Akademia Islands. Va ser ell qui va proposar al FC Barcelona dur a terme aquest campus que es clausura demà dimecres a Valsvöllur, a Reykjavík.

La importància d'haver fet el primer pas

"He vist les noies entrenant-se somrients i molt atentes per millorar el seu joc, i també amb molta il·lusió. Tenim molta qualitat en el futbol femení, hi ha molta il·lusió de jugar, i aquest primer pas ha estat una bona evolució. Espero que en el futur aquesta experiència amb el Barça continuï amb més campus per a més noies".

Envoltat de futbol, ​​aquest exjugador del Barça, que va jugar al primer equip entre el 2006 i el 2009 i va aconseguir una Champions, una Lliga, una Copa del Rei i una Copa de Catalunya, opina que en l'aprenentatge del futbol cal donar-ho tot al 100%, gaudir, i seguir aprenent tant com sigui possible. "Les noies aquí tenen molta capacitat per millorar i tenen ambició per aprendre més. Tot això es veu al camp, on intenten jugar amb un somriure. I això és el millor que hi ha".

Orgullós del futbol femení

Gudjohnsen parla amb orgull del futbol femení. "La selecció femenina d'Islàndia sempre ha jugat a un alt nivell. Els homes hem estat a l'ombra, i elles arribaven molt més lluny que nosaltres. L'estiu que jugaran l'Eurocopa a Holanda i de vegades els costa captar l'atenció de la gent, i és injust. La dona és molt competitiva, sempre va al 100%".

No es pot parlar amb Gudjohnsen sense fer referència a l'èxit aconseguit per Islàndia a l'Eurocopa, on es van classificar per a la segona fase i on van eliminar Anglaterra abans de caure amb tots els honors davant França. "Portem de França records per a tota la vida. Hem unit la gent i durant sis setmanes s'han oblidat dels seus problemes. Estem molt orgullosos pel que hem fet tots junts".

Isaac Guerrero, responsable de l'Àrea Esportiva de FCB Escola, és el tècnic encarregat de coordinar el campus d'Islàndia. És aquí amb altres quatre tècnics, Quim Estrada, Ana Tapia, Josu Imanol Julián i Jonathan López. Estrada és el coordinador dels alevins de l’FCBEscola. El cos tècnic del Barça desplaçat a Reykjavík compta a més amb el suport tècnic d'exjugadors internacionals islandesos com, Asgeir Sigurvinsson (Bayern de Munic), Arnor Gudjohnsen, el pare de l'exjugador del Barça, i Gudni Bergsson (Tottenham Hotspur).

El campus d'Islàndia va arrencar divendres i conclourà demà dimecres amb un gran acte en què participarà el vicepresident del Club, Carles Vilarrubí, responsable de l'Àrea Institucional i Relacions Internacionals, i en què s'espera la presència del president electe d'Islàndia, Gudni Th Jóhannesson. Han participat en el campus 295 nenes d'entre 10 i 16 anys, que els coordinadors del Barça han dividit en nou grups i en tres torns. Un total de 27 grups de treball.

Predisposició màxima de les participants

Isaac Guerrero opina que "és difícil separar el campus del que és la vida islandesa. Les nenes són rigoroses i estan atentes, malgrat que treballem amb uns continguts amb un alt nivell d'exigència. El nivell mitjà de les noies és molt bo i la seva predisposició és màxima, perquè volen experimentar un altre tipus de joc. Elles practiquen un futbol més britànic i volen entrar en contacte amb una altra manera d'entendre el futbol. Són més físiques, i per això els encanta ara treballar el joc de possessió i posició..., veure altres realitat del futbol."

El tècnic del Barça explica sobre la metodologia d'entrenament: "Quan estem fora ens adonem del que estem fent i en quin punt ens trobem. És una realitat, la nostra proposta metodològica té molta acceptació per part del jugador, independentment del país d'origen, i perceben que els donem eines que poden traslladar a la realitat del joc de manera natural. Apliquem un tipus d'entrenament basat en l'estructura cognitiva que els obliga a prendre decisions i, això els encanta".

"El campus és un pas més per consolidar la presència de les dones en el futbol. En aquest país tot està més normalitzat i és una cosa habitual que les dones hi juguin. Aquí ensenyem les nostres idees sobre el futbol de posició i democratitzem el futbol. No cal ser el millor o jugar amb els millors, els nostres mètodes i conceptes s'adapten d'una manera natural al futbol i aquestes noies estan desenvolupant la nostra idea de joc i els procediments per desenvolupar-la".

Una experiència de 10

Guerrero continua explicant la seva experiència a Islàndia i explica que "les jugadores, en no tenir tanta força, utilitzen la nostra proposta per millorar el seu joc posicional, i això encaixa amb les seves característiques esportives i condicionals. L'experiència ha estat de 10. La predisposició ha estat d'humilitat total, un dels nostres valors, i per això ens hem sentit tan i tan bé".

Théodora Vilhjálmsdettir, de 12 anys, escolar de setè curs i resident a Reykjavík, és una de les alumnes del Campus Barça. En un recés, durant un dels entrenaments d'avui, ha declarat que està "molt contenta de participar en aquest campus" i que el seu aprenentatge d'aquests dies s'ha centrat "en la passada, el moviment i la posició sense pilota". Enfundada en la seva samarreta de color rosa amb l'escut del FC Barcelona, ​​Théodora explica que li encantaria "tornar el proper any".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut