Inaugurada l'FCBEscola Lagos, la primera sorgida d’una Penya Barcelonista

Inaugurada l'FCBEscola Lagos, la primera sorgida d’una Penya Barcelonista

El directiu Pau Vilanova i el director del projecte FCBEscola, Franc Carbó, han representat el Club en la cerimònia inaugural

L’FCBEscola Lagos ha celebrat aquest matí la seva cerimònia d’inauguració oficial amb la presència del directiu del FC Barcelona Pau Vilanova i del director del projecte FCBEscola, Franc Carbó. L’escola nigeriana, que va arrencar la seva activitat esportiva al mes de setembre passat, començarà el pròxim dilluns els entrenaments de la segona part de la temporada després de les vacances escolars dels joves esportistes. Aquesta FCBEscola és la primera que sorgeix com a iniciativa d’una penya, la Penya Barcelonista de Lagos, i és la primera que el Club té a l’Àfrica subsahariana i la tercera del continent, després de les establertes al Caire (Egipte) i a Casablanca (el Marroc).

La jornada inaugural de l’escola, celebrada al complex esportiu Teslim Bagolun de la ciutat nigeriana, ha comptat amb els parlaments de Vilanova i Carbó juntament amb altres representants locals i el director de Projecte Local de l’FCBEscola Lagos, el cugatenc Bernat Villa. L’acte s’ha completat amb diferents actuacions de danses locals, malabaristes amb pilota i amb una pregària inicial a més de diverses activitats per a tota la família durant tot el dia a una fan zone.

L’FCBEscola és el model d’escola de futbol pròpia del FC Barcelona adreçada a nens i nenes, que té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes. Aquest model d’escola de futbol, exportat a escala internacional, pretén estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball i els valors del Club a la resta del món.

Les FCB Escoles treballen amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça des de categories inferiors fins al primer equip, amb un estil de joc creatiu i ofensiu, i amb una indispensable transmissió de valors: respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip, amb resultats d’èxit contrastats. La direcció tècnica de les FCBEscoles Internacionals és responsabilitat d’un director tècnic del FC Barcelona, que dirigeix el programa esportiu definit per l’Àrea Esportiva del FC Barcelona.

Amb la de Lagos i la presentació dijous passat del projecte Mission Hills a Hainan (Xina), el FC Barcelona disposa de 26 FCBEscoles, més de 160 campus i 50 clínics, amb una presència en més de 50 països dels cinc continents, amb la participació de prop de 40.000 nens i nenes en les diferents activitats promogudes per l’FCBEscola. Durant les properes setmanes el Club obrirà una escola més a Guatemala.

 

Declaracions de Pau Vilanova, directiu FC Barcelona:

“Les sinergies entre les penyes i l’FCBEscola continuen ajudant a expandir la marca i l’ADN Barça arreu del món. L’FCBEscola Lagos s’ha convertit en la primera de la història en què l’escola de futbol sorgeix com a iniciativa pròpia d’una penya barcelonista, ja que fins ara sempre havia sorgit la penya un cop establerta l’escola o bé amb la creació de totes dues al mateix temps”.

 

Declaracions de Franc Carbó, director projecte FCBEscola:

“L’FCBEscola Lagos és un enclavament estratègic dins del projecte, ja que és la primera de l’Àfrica subsahariana. En els seus primers mesos en funcionament ja està treballant amb prop de 400 nens i nenes i està apostant per l’obertura de nous programes d’entrenament i per un sistema de beques”.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut