L’FCBEscola passa a dir-se Barça Academy

L’FCBEscola passa a dir-se Barça Academy

El nou nom s’engloba dins del projecte de marca de Club, on es perd l’acrònim FCB i es busca un nom més adient internacionalment

A partir de la temporada 2018/19, el projecte conegut des de la seva creació com FCBEscola passarà a denominar-se internacionalment Barça Academy. El nou nom s'engloba dins del projecte del FC Barcelona en el qual s'ha plantejat una nova arquitectura de marca, on es perd la presència de l'acrònim FCB. Aquest canvi, a més, aprofita el benefici de l'associació de marca i el reconeixement internacional que té la paraula Barça per part dels seguidors a tot el món.

La denominació específica d’Academy s'ha escollit per poder adaptar-se millor a les necessitats de mercats estratègics del Club, com els Estats Units i l’Amèrica Llatina, on el concepte escola suposa una barrera d'entrada a aquests mercats.

D'aquesta manera, el canvi de denominació s'anirà realitzant de manera gradual a partir del proper 1 de juliol, quan les seus de la Barça Academy a tot el món assimilaran per complet la implementació del nou nom. A més, el canvi de nomenclatura també ve acompanyat d'una varietat més gran de categories:

Barça Escola:
La paraula Escola es mantindrà únicament en totes les competències de l'actual FCBEscola Barcelona, l'escola de futbol i poliesportiva de la ciutat de Barcelona. Aquest projecte, l'únic que està directament i únicament gestionat pel Club, és el que va servir com a llavor per expandir el model pels cinc continents.

La Barça Escola és el viver de les categories inferiors del Club, ja que es tracta del primer lloc en què els tècnics de la Masia busquen els nens i nenes que formaran part de les categories més joves del futbol formatiu.

Barça Academy:
L'objectiu de les Barça Academy és el de desenvolupar per tot el món l'estil de joc, la metodologia i els valors del FC Barcelona. Les Barça Academy, que són les actuals 41 FCBEscoles Internacionals, compten amb uns directors de Projecte Local (DPL) que són els encarregats de supervisar que els tècnics apliquin correctament aquesta metodologia en els milers de nens que s’hi entrenen, deixant a més un llegat esportiu al país. A les Barça Academy s’insisteix especialment en els valors i en la formació integral dels jugadors. Des del Club s'estableixen relacions amb promotors locals per trobar sinergies i poder iniciar els projectes a cada país.

Barça Academy Pro:
Les Barça Academy Pro són escoles de futbol en les quals es busca poder competir en les màximes lligues de cada estat o país. En aquest cas els entrenadors ja no són autòctons, sinó que tots ells formen part del FC Barcelona i han estat formats com a tècnics a les instal·lacions del Club. Es tracta de projectes propis del Club, ja que compten amb una important inversió per part del FC Barcelona i juguen amb l’equipació oficial de la temporada fora de les nostres fronteres. Actualment hi ha dues Barça Academy Pro, a Haikou (Xina) i Nova York (Estats Units).

Barça Residency Academy:
La Barça Residency Academy neix en 2017 a la localitat de Casa Grande (Arizona, Estats Units) davant dels reptes que planteja el mercat americà, especialment per l'interès de les famílies per l'accés dels seus fills al món universitari. Aquesta residència esportiva ofereix el primer programa permanent d'aquestes característiques combinant la formació esportiva amb la seva preparació per als estudis universitaris. Els seus esportistes competeixen amb l’equipació oficial del Club.

 

Quaranta-cinc projectes Barça Academy en els cinc continents

La Barça Academy és el model d'escola de futbol pròpia del FC Barcelona dirigit a nens i nenes, que té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes. Aquest model d'escola de futbol, exportat a escala internacional, pretén estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball i els valors del Club a la resta del món.

Les Barça Academy treballen amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça des de les categories inferiors fins al primer equip, amb un estil de joc creatiu i ofensiu i amb una transmissió indispensable de valors: respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip, amb resultats d'èxit contrastats.

Actualment el FC Barcelona disposa d'un total de 45 projectes Barça Academy a tot el món, més de 180 Campus i 50 Clínics i amb una presència en 52 països dels cinc continents i la participació de més de 45.000 nens i nenes entre les diferents activitats promogudes.

Aquests projectes Barça Academy es divideixen en la Barça Escola de Barcelona, les Barça Academy Pro a Haikou (Xina) i Nova York (Estats Units), la Barça Residency Academy de Casa Grande (Arizona, Estats Units) i les 41 Barça Academy que hi ha repartides pels cinc continents.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut