El Centre Mèdic del FC Barcelona, nou Medical Centre of Excellence de la FIFA

El Centre Mèdic del FC Barcelona, nou Medical Centre of Excellence de la FIFA

El FC Barcelona es converteix en el primer club de futbol que obté la certificació de FIFA Medical Centre of Excellence per la seva qualitat en l’atenció mèdica i l’excel·lència de les instal·lacions

El Centre Mèdic del FC Barcelona, ubicat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, ha estat acreditat per la FIFA com a FIFA Medical Centre of Excellence. Aquest reconeixement, de gran prestigi internacional en el sector mèdic, ha valorat la qualitat assistencial mèdica i l’excel·lència de les instal·lacions, que el converteixen en un centre de referència en l’àmbit mundial. Aquesta qualificació és especialment rellevant, ja que el FC Barcelona es converteix en el primer club de futbol que obté aquesta qualificació, així com el primer centre mèdic a l’Estat espanyol.

Els FIFA Medical Centre of Excellence són una xarxa mundial de centres mèdics que tenen aquesta certificació, aprovada prèviament per la mateixa FIFA, i que té com a objectiu oferir la millor atenció mèdica als futbolistes d’arreu del món. Cal destacar que aquesta qualificació forma part d’un procés de selecció molt exhaustiu, restringit als centres mèdics més ben preparats i líders en l’àmbit de la medicina esportiva i concretament del futbol. Aquesta xarxa està coordinada per la Comissió de Medicina de la FIFA i el Centre d’Avaluació i Investigació Mèdica (F-MARC) de la mateixa FIFA, que recomanarà les nostres instal·lacions com a centre mèdic d’elit a tota la comunitat del futbol.

La FIFA farà lliurament d’aquesta certificació al Centre Mèdic del FC Barcelona com a FIFA Medical Centre of Excellence a finals d’aquest any en el marc d’un acte públic.

Serveis Mèdics del FC Barcelona

Els nous Serveis Mèdics del FC Barcelona es van ubicar a la Ciutat Esportiva a l’octubre del 2011, després d’haver estat durant molts anys al Camp Nou. Amb el trasllat es van fer un seguit de millores en els equipaments, dotant-los de més prestacions, doblant la superfície de 700 a 1.300 metres quadrats, i amb més qualitat del servei. Entre aquestes millores destaquen els nous equipaments de suport en diagnòstic per a la imatge (ecografia i radiologia), o un espai per fer aportacions de factors de creixement de plasma ric en plaquetes i nous elements de valoració funcional isocinètic d’última generació, entre d’altres. Molts d’aquests serveis, que fins llavors es feien en altres centres sanitaris fora del Club, es desenvolupen internament a les noves instal·lacions des de fa més d’un any.

Els Serveis Mèdics del FC Barcelona donen cobertura assistencial als jugadors de totes les seccions esportives, treballant tant en la vessant d’examen de salut, preventiva, curativa i de rehabilitació dels esportistes, així com en l’avaluació mèdica per a la millora del rendiment esportiu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut