El Femení A guanya el derbi amb un gol de Corredera en la recta final (1-0)

El conjunt dirigit per Xavi Llorens ha superat l’Espanyol en un partit molt disputat, i suma tres punts per seguir amb la persecució del líder

Les noies del Femení A s’enfrontaven aquest diumenge a l’Espanyol amb l’objectiu de sumar tres punts que les permetés seguir posant pressió a l’Athletic Club, el líder. Després d’empatar contra les basques la setmana passada, el derbi es presentava com una gran oportunitat de tornar a sumar de tres en tres. El partit ha estat molt disputat i l’ha acabat decidint un gol de Marta Corredera en el minut 89.

Inici molt físic

El joc des de l’inici ha estat molt físic i s’ha notat especialment en les entrades sobre Sonia Bermúdez, la màxima golejadora blaugrana. Les accions ofensives no han destacat en cap dels dos equips, però l’Espanyol ha tingut la més clara passat el quart d’hora, amb un xut de Mari Paz que s’ha estavellat al travesser. A partir de la mitja hora, el Barça ha pressionat més la defensa blanc-i-blava i ha pogut arribar amb perill a la porteria de Mariajo.

El segon temps ha estat molt diferent, amb un Barça molt més centrat i amb més presència ofensiva. El joc blaugrana ha anat de menys a més, i les internades per la banda de Corredera i les ajudes des de segona línia de Vicky permetien posar en problemes la defensa espanyolista. L’avís més clar per part de les noies de Xavi Llorens ha arribat en el minut 82, quan Olga ha enviat un xut de rosca al pal. Era el preludi del gol que acabaria arribant.

Corredera, decisiva

Marta Corredera ha rebut una passada llarga de Virginia i, després de desfer-se d’una defensora visitant en el cos a cos, ha retallat i ha enviat el seu xut a la xarxa. Després d’un partit equilibrat, el gol de l’atacant de Terrassa ha donat molta vida al Barça. Amb el temps ja complert, les blaugranes s’han quedat amb una jugadora menys per l’expulsió de Melani, però, tot i els sis minuts d’afegit, l’1-0 ha acabat sent definitiu.

Amb els tres punts sumats en el derbi, el Femení A es manté a cinc punts de l’Athletic Club, que ha superat amb facilitat el cuer, el Lagunak, per 0-4. Amb la victòria també de l'Atlètic de Madrid per 3-0 sobre el Sant Gabriel, el conjunt de Xavi Llorens afronta les festes de Nadal en la tercera posició de la taula. En la tornada a la competició, el Femení A visitarà el difícil camp del Rayo Vallecano per seguir perseguint el líder.