Mor José Félix Pons, el primer locutor en català d’un partit de futbol a televisió

Mor José Félix Pons, el primer locutor en català d’un partit de futbol a televisió

Un dels més prestigiosos locutors esportius de la ràdio i televisió estatals, va narrar per TVE el primer partit de futbol en català, un Lokomotive Leipzig-Barça de la Recopa d’Europa, el 3 de març del 1982

Aquesta matinada ha mort José Félix Pons Alonso, periodista que va marcar una època en la ràdio i televisió. Nascut a l’Hospitalet de Llobregat el 27 de juny del 1932, va desenvolupar gairebé tota la seva carrera a les emissores estatals, en especial a Radio Nacional  (on va ingressar l’any 1955), Ràdio Peninsular i TVE.

Professional de la vella escola, va ser un treballador incansable que va fer de tot, amb un currículum impressionant: va retransmetre quatre Jocs Olímpics, set Mundials de Futbol i va ser capaç de narrar partits d’esports tan diversos com futbol, bàsquet, handbol, hoquei sobre patins, hoquei sobre terra, beisbol i tennis, així com curses d’atletisme, ciclisme i natació i fins i tot combats de boxa.

La primera veu en català del Barça per televisió

Es va fer popular a la televisió espanyola com a presentador del programa ‘Polideportivo’, entre els anys 1974 i 1980. El 16 de maig del 1979 va conduir la locució a televisió de la mítica final de la Recopa de Basilea, de tan bon record per al barcelonisme. Aquell dia va cantar els quatre gols de la victòria del Barça sobre el Fortuna de Düsseldorf (4-3), que van donar al Club el seu primer títol europeu important.

Tres anys més tard, el 3 de març del 1982, va protagonitzar una fita històrica, ja que va narrar pel circuit català de TVE el primer partit televisat en català, un Lokomotive Leipzig-Barça de la Recopa d’Europa 1981/82 que va acabar amb victòria visitant per 0-3, amb gols de Quini, Morán i Simonsen.

Segons va confessar el mateix Félix Pons a la revista BARÇA el febrer del 2007, l’experiència li va generar dubtes perquè fins aleshores als mitjans de comunicació sempre havia treballat en castellà, però ho va resoldre recorrent a la seva experiència en el món del teatre amateur els diumenges del Cercle Catòlic de l’Hospitalet.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut