El FC Barcelona d’handbol davant equips d’Asobal a Europa

El FC Barcelona d’handbol davant equips d’Asobal a Europa

L’handbol blaugrana ha jugat 28 partits de competició oficial a Europa davant equips de la Lliga Asobal, amb 17 triomfs blaugrana

Malgrat que és la primera vegada que el FC Barcelona i el BM Atlètic de Madrid juguen a Europa, l’handbol blaugrana porta una llarga trajectòria davant equips de la Lliga Asobal en partits de competició europea.

Els partits

El Barça d’handbol ha jugat 28 partits de competició europea davant equips de la Lliga Asobal i el balanç és favorable per als colors blaugrana amb 17 triomfs, 2 empats i 9 derrotes i amb 760 gols a favor i 701 gols encaixats.

El primer partit europeu del Barça d’handbol davant un equip de la Lliga Asobal va ser la temporada 1991/92 a les semifinals de Copa d’Europa davant el Teka de Santander, partit que els blaugranes van empatar a 14 gols a la capital de Cantàbria.

El darrer partit europeu del Barça d’handbol davant un equip Asobal va ser a la final de la Champions 10/11 davant el BM Ciudad Real, en què els barcelonistes, entrenats per Xavi Pascual, van imposar-se per 27 a 24 i van aixecar la vuitena Champions de l’handbol blaugrana.

Les eliminatòries

El FC Barcelona d’handbol ha disputat 8 eliminatòries d’anada i tornada en competicions europees davant equips de la Lliga Asobal amb un balanç de 5 eliminatòries favorables i 3 derrotes.

La primera eliminatòria va ser l’esmentada anteriorment davant el Teka, en què els blaugranes van caure a la tornada per un sol gol. Bidasoa, San Antonio, Ciudad Real, Altea i Galdar són els clubs Asobal que el Barça d’handbol ha superat en enfrontaments d’anada i tornada en competicions europees.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut