"Deixa de Fumar amb el Barça" guanya el premi de la Fundació Europea del Pulmó

La campanya conjunta del FC Barcelona i la Comissió Europea “Quit Smoking with Barça-Deixa de Fumar amb el Barça” ha estat reconeguda amb el Premi ELF 2013 al Congrés Anual de l’ERS

La campanya conjunta del FC Barcelona i la Comissió Europea "Quit Smoking with Barça-Deixa de Fumar amb el Barça" ha estat reconeguda, segons han anunciat aquest dissabte la Fundació Europea del Pulmó (ELF) i la Societat Respiratòria Europea (ERS), amb el Premi ELF 2013 al Congrés Anual de l’ERS.

La campanya, que vol ajudar milions de fumadors d’arreu d’Europa a deixar de fumar i veure els beneficis d’una vida sense fum, i que ja compta amb més de 70.000 persones registrades, és la primera iniciativa d’aquest tipus entre una gran institució pública i un club esportiu líder al món. “Quit Smoking with Barça-Deixa de Fumar amb el Barça” ha rebut un molt bon reconeixement per part de la comunitat mèdica i científica europea perquè posa l’èmfasi en els beneficis a llarg termini si es deixa de fumar.

Lliurament del premi a Barcelona

La presentació del Premi ELF, que s’adjudica anualment a una organització que ha realitzat una contribució important en el camp de la salut respiratòria, ha tingut lloc en una cerimònia aquest dissabte en el marc del Congrés Anual de l’ERS, que se celebra del 7 a l’11 de setembre a Barcelona, i en què 20.000 professionals de la salut es reuneixen per discutir els últims avenços en medicina respiratòria. Aquesta cerimònia rendeix homenatge a importants recerques i projectes públics de salut respiratòria a Europa. En aquest sentit, “Quit Smoking with Barça-Deixa de Fumar amb el Barça” ha estat reconeguda per la seva contribució a millorar la salut pulmonar a Europa.

El directiu responsable dels Serveis Mèdics del FC Barcelona, Jordi Monés, ha ressaltat com aquesta campanya permet al Barça fer honor al seu lema ‘Més que un club’: “Estem encantats d’haver col·laborat amb la Comissió Europea en un tema de salut pública tan important, i estem molt orgullosos de ser aquí, a Barcelona, per recollir el premi ELF. Aquest fet demostra que el nostre missatge arriba a les persones, i els esforços comuns estan tenint un impacte positiu. Al Barça creiem amb fermesa en el lema ‘Més que un club’, i volem fomentar els valors de respecte i compromís social i amb la salut. El programa “Quit Smoking with Barça-Deixa de Fumar amb el Barça” ens permet fer honor al nostre lema”.

D’altra banda, Monica Fletcher, presidenta de l’ELF, ha apuntat que la decisió de premiar la campanya va ser unànime: “El que més ens va impressionar d’aquesta campanya va ser que pogués arribar a acostar-se a aquelles persones que amb anterioritat no havien tingut sort en la seva lluita per deixar de fumar o ni tan sols ho havien intentat”.

El compromís que tant el FC Barcelona com la Comissió Europea tenen amb la salut de les persones és, segons ha explicat Paola Testori Coggi, directora general de Salut i Consumidors de la Comissió Europea, un dels punts forts de la unió entre ambdues institucions. “Estem molt contents que l’impacte positiu que hem tingut amb aquesta aliança sigui reconegut per tota la comunitat de professionals de la salut. Esperem seguir inspirant més gent perquè s’uneixin a una vida més saludable. Junts podem treballar per una Europa sense fum”, ha afegit.

“Quit Smoking with Barça-Deixa de fumar amb el Barça" va fer el llançament el desembre del 2012, i neix de dues iniciatives prèvies de la Comissió Europea i el FC Barcelona en què aposten per una vida sense tabac i més saludable: d’una banda, la campanya “Ex-Smokers are Unstoppable” (“Els exfumadors són imparables”), que es va posar en marxa el 2011 en els 27 països de la Unió Europea, i, de l’altra, la iniciativa del Club “Barça sense Fum”, que des de l’1 de gener del 2012 no permet fumar a dins de les instal·lacions del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut