Cinc victòries seguides a l’inici, sinònim de Lliga

Cinc victòries seguides a l’inici, sinònim de Lliga

El FC Barcelona s’ha proclamat campió de Lliga en les darreres cinc ocasions en les quals ha guanyat els seus primers cinc partits del campionat (1985, 1991, 1998, 2010 i 2013)

El partit d’aquest dissabte entre el Rayo Vallecano i el Barça ens deixa una sèrie de dades curioses que repassem a continuació:

- Els últims cinc cops que el Barça ha guanyat els seus cinc primers partits de Lliga s’ha proclamat campió. Va passar el 1985, el 1991, el 1998, el 2010 i el 2013.

- Montoya, titular a Vallecas, ha disputat el seu primer partit oficial d’aquesta temporada. Únicament queden cinc jugadors per debutar: Puyol, Pinto, Cuenca, Afellay i Oier.

- Martino, seguint amb les rotacions, va apostar per un onze inèdit aquest curs: Valdés, Montoya, Piqué, Mascherano, Adriano, Song, Xavi, Cesc, Pedro, Messi i Neymar.

- Messi ha arribat als 250 partits de Lliga amb el Barça. En el total de partits oficials, el crac argentí ha igualat Guardiola com el 13è jugador que més n’ha disputat vestit de blaugrana (386).

- El ‘10’ del Barça s’ha convertit en l’estranger més jove en arribar als 250 partits a Primera Divisió, per davant d’Alves i Eto’o.

- Amb el gol de Cesc ja són nou els golejadors diferents aquest curs. El ‘4’ del Barça s'ha estrenat aquesta temporada.

- Cesc, amb cinc, és el jugador que més assistències de gol ha repartit en el que portem de temporada a la Lliga.

- Neymar ha repartit quatre assistències en els últims quatre partits -València, Sevilla, Ajax i Rayo. En suma cinc en total al seu compte particular.

- Víctor Valdés ha aturat 11 penals com a porter del Barça, deu a la Lliga i un a la Champions. Els dos últims, en tot just quatre dies.

- L’’1’ del Barça se situa entre els porters en actiu que més penals han aturat a Primera Divisió, empatat amb Diego Alves, Casillas i Leo Franco (10). Per davant d’ells hi ha Palop, amb 12.

- Aquesta temporada Valdés ja ha aturat dos penals -contra l’Ajax i contra el Rayo. El seu rècord són tres, el curs 2006/07, davant el Deportivo, el Racing i el Sevilla.

- El Barça ha marcat quatre o més gols en les últimes tres visites a Vallecas (0-7, 0-5 i 0-4). Només l’Athletic al camp de l’Osasuna entre 1959 i 1962 havia fet el mateix.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut