Manolo Escobar, culer per sempre

Manolo Escobar, culer per sempre

El cantant, que ha mort aquest dijous, sempre va fer gala del seu barcelonisme i va rebre la Insígnia d’Or i Brillants per part del Club

Aquest dijous ha mort, als 82 anys, Manolo Escobar, un referent de la cançó popular espanyola. Andalús de naixement i català d’adopció, era soci del FC Barcelona des del 1968 i sempre va fer gala d’un barcelonisme fidel. Se li va reconèixer el dia 1 de desembre del 2012, quan el president Sandro Rosell li va fer entrega de la Insígnia d’Or i Brillants del Club. Era el segon cop que la rebia, ja que la primera li havia estat robada poc abans.

“Jo sóc molt fanàtic”

Just després, el cantant d’èxits com 'El Porompompero' o 'Mi Carro', concedia una entrevista a la REVISTA BARÇA. “Jo sóc molt fanàtic. El meu representant i amic Gabriel García sempre em recorda que en la Lliga d’Udo Lattek que vam perdre a l’última jornada jo estava actuant a Barcelona. Vaig cantar la primera part perfectament i quan el Barça va perdre la Lliga em vaig quedar afònic. Jo no ho crec, però ell diu que va ser del disgust”, relatava Escobar.

Això sí, aquest il·lustre barcelonista va presenciar moments màgics com la final de París del 2006 o la de Roma del 2009. “Ja he vist fer al Barcelona totes les coses que jo volia”, reconeixia la temporada passada, quan es va portar a terme l’entrevista.

Un referent de la cobla

Des de feia uns anys el cantant patia una cruel malaltia que no li va impedir trepitjar els escenaris fins al mes de setembre passat. En tota la seva vida, Manolo Escobar va publicar una vuitantena de discos, va intervenir en una vintena de pel·lícules i també va presentar programes de televisió. Entre altres distincions, Escobar va ser guardonat amb la Medalla al Treball president Macià.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut