Vasco da Gama - FC Barcelona: L'equip de futbol platja cau als penals en el primer partit del III Mundialet de Clubs (5-4)

El FC Barcelona ha estat capaç de remuntar els gols del Vasco da Gama en dues ocasions però no ha estat encertat a la tanda de penals Stankovic, amb dues dianes a pilota aturada, Nico i Ozu han estat els golejadors de l’equip entrenat per Ramiro Amarelle

El FC Barcelona ha debutat aquest dimecres a la tarda al III Mundialet de Futbol Platja amb mal peu. Ho ha fet davant el Vasco Da Gama, en un partit que ha començat perdent, que ha remuntat en dues ocasions i que ha acabat amb empat a quatre gols a la pròrroga. Als penals, el Barça no ha estat encertat. Aquest dijous jugarà el segon partit de la fase de grups davant el Botafogo.

Gol als tres minuts

Els blaugranes, liderats per l’entrenador-jugador Ramiro Amerelle, han encaixat el primer gol als tres minuts de joc després que el local Bueno aprofités una assistència provinent d’un servei de banda. Tot i aquest mal inici, ha pogut arreglar la situació gràcies a Stankovic. El ‘9’ blaugrana ha fet una mitja volta, ha estat víctima d’una falta, ha caigut sobre la sorra de la platja de Copacabana i l’àrbitre ha xiulat penal. Ell mateix ha estat l’encarregat de xutar i establir l’empat al marcador.

Remuntada i resposta brasilera

Pocs segons abans del final del primer dels tres períodes de dotze minuts, Juanma ha enviat una pilota al pal. Els blaugranes sí que han pogut marcar a l’equador del segon període. Nico ha engaltat, amb el peu esquerre, un xut creuat que ha entrat per l’escaire de Cesinha.

El Vasco Da Gama, però, no ha estat un rival fàcil en aquesta primera jornada de la fase de grups. Ha estat capaç de capgirar el marcador amb una rematada de Mauricinho i una tisora de Jorginho.

Xilena espectacular d’Ozu

Ja al tercer període, els d’Amarelle han jugat amb l’únic objectiu de remuntar el marcador. Els homes entrenats per Leo Braga responien bé a les ofensives del Barça però no han pogut fer res per evitar l’empat a tres quan Ozu ha estat el protagonista d’una acció espectacular. A falta tres minuts per acabar el partit, Stankovic ha xutat una falta i el brasiler nacionalitzat japonès ha impactat la pilota a l’aire amb una tisora. Amb aquesta acció, Ozu ha demostrat per què va ser el segon millor jugador del darrer Mundial, disputat a Tahití.

Amb l’empat al marcador, ambdós equips han buscat el gol de la victòria i, fins i tot, un rebot del Vasco da Gama ha acabat al pal. Tot i això, l’empat a tres ha conduït els dos conjunts a la pròrroga.

Pròrroga, gols i penals

En un temps afegit de tres minuts cada equip ha pogut fer una diana. Stankovic ha demostrat la seva qualitat a pilota aturada amb un xut de falta col·locat que ha acabat en gol. Per segona vegada, el Barça es trobava per davant en el marcador. Tocava aguantar un minut i mig, però un penal trasnformat per Bokinha ha forçat els penals.

Ha estat el Vasco da Gama el que s’ha endut finalment la victòria gràcies a l’efectivitat de Mauricinho des del punt de penal. Stankovic, en el primer xut del Barça, ha enviat la pilota al pal i Amarelle, en el segon, no ha pogut superar Cecinha.

Dijous, contra el Botafogo

El tercer Mundialet de Clubs de Futbol Platja té un ritme frenètic. Aquest dimecres s’ha disputat la primera jornada de la fase de classificació del grup A, i dijous el FC Barcelona s’enfronta al Botafogo (16.30 Gol T). Divendres farà el mateix davant l’Al Alhi de Dubai i, en cas de classificar-se entre els dos primers del grup, jugaria les semifinals dissabte al migdia i la final la disputaria el diumenge.