FC Porto – FC Barcelona: Tarda trista a Portugal (6-2)

FC Porto – FC Barcelona: Tarda trista a Portugal (6-2)

El hat-trick matiner d’Oliveira (3-0, min 10) ha estat determinant per a l’evolució d’un partit en què el Barça no ha pogut imposar el seu joc Els blaugranes sumen la primera derrota a Europa i se situen segons a tres punts del Porto, líder amb sis punts

No ha pogut ser. El Barça ha caigut a la pista del Porto en un Dragao Caixa ple a vessar (2.115 espectadors). Els portuguesos han aprofitat un hat-trick matiner d’Oliveira per marcar distàncies amb el conjunt de Ricard Muñoz. Tot i la insistència dels catalans, les jugades a pilota aturada han decantat la balança i els tres punts no s’han mogut de Portugal.

Setge portuguès

Inici elèctric, domini lusità i un clar protagonista: Ricardo Oliveira. El portuguès, que ha ingressat al terreny de joc després dels problemes físics de Ventura, ha estat l’autor dels tres primers gols del matx. El primer, executant a la perfecció un contraatac; el segon, després de culminar una ràpida transició, i el tercer, des del punt de penal (3-0, min 10).

Els tres gols han suposat una galleda d’aigua freda per al conjunt de Ricard Muñoz, que ho ha seguit intentant. Un xut de Panadero i un altre de Reinaldo han servit d’avís per als locals, però no han inquietat la porteria d’Edo. Torra ha estavellat una pilota al pal.

Símptomes positius

L’única opció que li quedava al conjunt de Ricard Muñoz era llançar-se a l’atac, i els ha sortit bé la jugada. Reinaldo ha escurçat distàncies després d’un refús d’Edo i ha renovat les esperances d’un Barça menys efectiu a l’inici.

El bon moment dels catalans ha coincidit amb la desena falta dels portuguesos. Marín, però, no ha aconseguit superar Edo en el llançament de la falta directa. També ha disposat d’una falta el Porto, però Sergi Fernàndez, incommensurable, ha respost amb encert.

Càstig i recompensa

Dels millors moments del Barça al quart gol del conjunt portuguès. Nunes, des del punt de penal, ha superat amb fortuna l’estirada de Sergi Fernàndez. Tot i el gol, Marc Torra, després d’una targeta blava a Oliveira i la posterior falta directa, ha retallat la renda positiva dels portuguesos i ha donat lloc a l’esperança. El mateix Torra, però, ha desaprofitat la 15a falta dels portuguesos i, tot i deixar assegut Edo, no ha pogut col·locar la pilota entre els tres pals.

Estocada final

No ha estat la tarda del Barça i així ho ha demostrat el seu desenllaç. Nunes, després d’una falta directa provocada per Marín, ha aconseguit el cinquè per als portuguesos. Amb tot a favor, Moreira ha finalitzat un contraatac per marcar el 6-2 i posar el punt final a la segona jornada de la Lliga Europea.

La derrota fa que el Barça se situï segon del Grup D a tres punts del líder, el Porto.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut