Celtic FC–FC Barcelona: Sabies que...

El balanç blaugrana a Celtic Park és de dues victòries i dues derrotes El conjunt escocès no ha encaixat cap gol en els tres partits disputats a casa a la fase prèvia

El FC Barcelona disputa aquest dimarts a la nit (20.45 hores, Canal +) el partit corresponent a la segona jornada de la fase de grups de la Champions. A continuació repassem les dades que envolten el matx:

• El d’aquest dimarts serà el cinquè partit del Barça a Celtic Park. Fins ara, el balanç blaugrana és de dues victòries i dues derrotes, amb 11 gols a favor i 8 en contra.

• El Celtic Park és, de fet, l’únic estadi escocès on ha pogut guanyar el Barça. Contra el Dundee United va perdre 1-0 la temporada 1986/87 (Copa UEFA) i contra el Rangers va empatar 0-0 a la 2007/08 (Lliga de Campions).

• Tres dels onze titulars del Barça en l’última visita a Celtic Park -ara fa un any- es perdran el partit per lesió. Són Mascherano, Alba i Messi, autor del 2-1 final.

• El Celtic ha sumat set victòries en els últims nou partits europeus jugats a Celtic Park. L’única derrota patida en aquesta sèrie va arribar el curs passat, contra la Juventus (0-3).

• El conjunt escocès no ha encaixat cap gol en els tres partits disputats a casa a la fase prèvia. Va guanyar per 2-0 el Cliftonville, 1-0 l’Elfsborg i 3-0 el Xkhter Karagandy.

Steven Mouyokolo, una de les incorporacions d’aquest estiu del conjunt, es perdrà tota la fase de grups per una lesió al tendó d’Aquil·les.

• El Celtic és segon a la Lliga. Ha sumat 19 punts en set partits i està empatat amb el líder, l’Inverness Caledonian Thistle FC, que ha disputat un partit més.

• Cal recordar que cap jugador del FC Barcelona va ser amonestat en el partit de la primera jornada, contra l’Ajax (4-0).

• L’àrbitre del partit serà el francès Stéphane Lannoy. Serà el tercer partit que dirigeixi al Barça, després del 3-1 a l’Stuttgart (temporada 2007/08) i el 2-0 al Copenhaguen (temporada 2010/11). Mai ha dirigit un matx del Celtic.