PSG – FC Barcelona: París és blaugrana (29-33)

El conjunt de Xavi Pascual s’imposa de forma clara a França i assoleix la seva primera victòria europea lluny de casa Els culers han trencat el matx gràcies a una gran defensa a l’inici de la segona meitat

El primer gran partidàs a Europa del Barça d’handbol ha acabat amb exhibició blaugrana. L’equip dirigit per Xavi Pascual s’ha imposat de forma contundent al PSG en el partit corresponent a la quarta jornada de la Lliga de Campions. La victòria s’ha segellat a l’inici de la segona meitat, en què una gran defensa culer ha concedit únicament cinc gols en els primers 15 minuts. Saric, Tomàs, Karabatic i Rutenka també han tingut un paper destacat a París.

5-1 per començar

El partit ha arrencat amb un clar protagonista: Patrice Annonay. Tot i atacar amb ordre i criteri, el FC Barcelona s’ha topat durant els compassos inicials amb l’encertadíssim porter francès, que ha permès al PSG signar un parcial de 5-0 que ha posat el 5-1 en el marcador. Xavi Pascual ha demanat un temps mort per insistir en una idea: seguir igual. L’equip, tot i el desavantatge, no estava fent pas mal un partit.

La reacció blaugrana ha estat qüestió de temps. L’exclusió de Gojun ha propiciat tres gols seguits en superioritat de Tomàs i Karabatic, els referents ofensius blaugrana fins a l’equador de la primera meitat. Cap altre jugador culer ha marcat fins al vuitè gol, en què ha aparegut Lazarov per signar el 9-8. En aquest punt el partit ja havia recuperat la igualtat que se li suposava.

Les exclusions marquen el ritme

La primera meitat ha estat molt i molt marcada per les exclusions. El Barça ha patit quan Lazarov i Karabatic han estat dos minuts sense jugar, de la mateixa manera que l’equip de Pascual ha redreçat el rumb amb les exclusions de Narcisse i Gojun, la seva segona. També ha estat decisiu Saric, de menys a més en un primer temps en què han estat determinants Melic, amb un 4 de 5 des dels set metres, i Abalo, letal al contracop. A la mitja part, tot per decidir: 17-17.

Obren escletxa

La segona part ha començat de forma completament diferent de la primera. Un Barça endolladíssim ha signat un ràpid parcial d’1-4 que li ha permès assolir el seu màxim avantatge (18-21). La defensa blaugrana ha jugat un paper clau en aquesta represa, i ha concedit únicament cinc gols en el primer quart d’hora de la segona meitat.

Sense patiment final

Ni les aturades en el partit per culpa de problemes amb el marcador han frenat un Barça que ha anat eixamplant el seu avantatge a mesura que avançava el matx. El PSG, un pèl trasbalsat i sense idees, ha provat amb el porter-jugador a més de vint minuts per al final. No li ha sortit bé i ho ha pagat car. El Barça, que ha arribat a assolir un avantatge de +7, amb un Saric enorme en una àrea i amb un Rutenka letal a l’altra, ha resolt el partit sense donar vida al rival. Triomf de prestigi a París.