CD Bidasoa – FC Barcelona: Victòria còmoda a Irun (22-34)

El Barça d’handbol s’ha imposat amb comoditat al Bidasoa en la vuitena jornada de Lliga just abans de l’aturada per compromisos internacionals Martin Stranovsky ha estat el màxim realitzador del partit, amb vuit gols

El Barça d’handbol s’ha imposat amb comoditat al Bidasoa just abans de l’aturada per compromisos internacionals. És la vuitena victòria del conjunt blaugrana, líder de la Lliga Asobal.

Inici dubitatiu

El partit ha començat amb el Bidasoa amb ganes d’agradar el seu públic i els primers avantatges els ha tingut l’equip basc, amb un màxim de dos gols (3-1) després del gol transformat per Rincón. Un parcial de 0-3 blaugrana, però, ha situat el 3-4 al marcador poc després dels cinc minuts de joc.

L’equip blaugrana perdia ocasions en contraatacs i el Bidasoa ho ha aprofitat per arribar als deu minuts amb una mínima diferència blaugrana (6-7). Saric ha aturat un penal de set metres que hauria posat l’empat al marcador, i a partir d’aquí els blaugranes han anat agafant distàncies.

Reacció ràpida

Tot i no tenir el ritme de partit totalment controlat, l’equip ha sabut asserenar una mica el seu joc i ha endurit la defensa. Saric ha estat clau per agafar la primera diferència important al marcador amb sis parades als primers 20 minuts de joc (7-12). Els locals semblava que s’apropaven (10-13), però ha estat un miratge i els blaugranes han fet un parcial de 2-7 i s’ha arribat al descans amb un còmode resultat de 12-19.

Saric ha rebut un cop en un llançament rival a cinc minuts de la mitja part, però només té una contusió i no ha jugat més per precaució.

Inici fulgurant a la segona part

El partit s’ha trencat definitivament durant els cinc primers minuts de la segona part. El FC Barcelona, amb tres dianes consecutives, s’ha posat deu gols per davant (12-22) i ha obligat a demanar temps mort, l’únic del partit, el tècnic local Fernando Bolea. L’equip blaugrana ha fet molt mal al contraatac en els primers compassos d’aquest segon període recuperant moltes pilotes en defensa.

Final plàcid

La primera exclusió (Noddesbo) no ha arribat fins al minut 36, mostra de la tranquil·litat que ha tingut el partit. El Bidasoa, però, no l’ha aprofitat per marcar cap gol. De fet, en els primers deu minuts de joc d’aquesta part només ha anotat en dues ocasions. El Barça ha anat aguantant el marcador per sobre dels deu gols de diferència, sobretot gràcies a les aturades d’Arpad Sterbik (11 en total) i l’efectivitat d’homes com Stranovsky (8), Noddesbo (6) i Aitor Ariño (5), i ha arribat als 12 gols del final.

Cal destacar que fins a sis jugadors (Noddesbo, Entrerríos, Sarmiento, Rutenka, Figueras i Balaguer) han tingut una efectivitat del 100% en els seus llançaments. Víctor Tomás, Juanín Garcia i Sorhaindo han estat reservats per Xavi Pascual, mentre que Adrià Figueras ha debutat en Lliga Asobal amb el Barça marcant un gol.