FC Barcelona-R.Madrid: Neymar i Alexis desequilibren el Clàssic (2-1)

FC Barcelona-R.Madrid: Neymar i Alexis desequilibren el Clàssic (2-1)

Els gols del brasiler i el xilè, espectacular, decideixen el Barça-Madrid i els blancs queden a sis punts

Els Clàssics donen per a molt, deixen multitud d’imatges per al record en cada cita. Amb permís del meravellós missatge a Tito Vilanova en el mosaic inicial, aquesta vegada serà recordat per l’estrena amb gol de Neymar i per l’increïble vaselina d’Alexis. El xilè, al minut 76, ha sentenciat un Barça-Madrid matiner per als dos conjunts i igualat en línies generals. Pràctic i llest a la primera part, el Barça s’ha sentit seriosament amenaçat a la segona. Un pletòric Valdés i l’obra d’art d’Alexis allunyarien els blancs.

Sorpreses tàctiques

Jugaven els locals amb un esquema nou: Busquets, Xavi, Iniesta i Cesc formaven un rombe al migcamp, mentre que Messi i Neymar eren els puntes oberts, amb tendència coneguda d’anar cap al centre. El Madrid, per la seva banda, ha sorprès amb Carvajal al lateral i, sobretot, amb Ramos al migcentre. Que serien titulars Bale, Cristiano Ronaldo i Di Maria a dalt ja era més senzill d’encertar. El més inesperat d’aquest trident era la presència de Bale com a fals ‘9’.

O’Rei Neymar

El Barça ha sortit molt concentrat i previsor. Com advertia el seu tècnic a la prèvia, l’obsessionava aconseguir el control del joc i evitar pèrdues en zona de creació. Els dos migcentres Busquets i Ramos han quedat condicionats aviat per una targeta groga. Cap dels dos equips estava del tot còmode inicialment. No volien cometre errors. Ha estat Iniesta el que ha trobat l’espai a l’atac esquerre, on Neymar ha retallat i batia Diego López amb l’interior (min 18).

El Camp Nou, que acabava de reclamar amb més força i visibilitat que mai el 'Dret a Decidir' del
poble català, ha entrat en èxtasi. Amb el gol, l’equip ha entrat en ebullició. Tot seguit, Messi ha rebut en profunditat, però el seu xut davant del porter s’ha escapat per poc. L’argentí i Neymar eren un malson per a la defensa del Madrid, atordit en els instants posteriors a l’1-0. L’estil del Barça, amb les variants escollides per a l’ocasió, s’estava imposant al dels visitants.

Iniciativa blaugrana, insuperable Valdés

De mica en mica s’asserenarien els ànims i es restabliria el guió inicial. Per decisió culer (principalment del seu cervell, Xavi Hernández). I és que al Barça l’interessava un ritme baix. Res d’anades i vingudes, res de caos. Però l’ha tingut claríssima el Madrid al minut 43. Cristiano Ronaldo ha desequilibrat per l’esquerra i la seva centrada l’ha rematat a boca de canó Khedira. S’ha topat amb un altre dels herois de la nit, Víctor Valdés, que ha pogut atrapar una esfèrica que havia tocat a la mà de suport d’Adriano, a terra. Un ensurt monumental per tancar un primer temps favorable als locals.  

L’hora de resistir

Neymar revitalitzaria el partit i el Barça a la represa. Tenia menjada la moral a Carvajal i Diego López li ha negat el segon en un xutàs amb l’esquerra després d’una prodigiosa assistència d’Iniesta (min 54). A continuació, Valdés ha tornat a realitzar una aturada sobrenatural en un tret de Cristiano Ronaldo. El Madrid havia recuperat en la zona d’elaboració. S’obria el matx, per alegria blanca. La tensió i les grogues anaven ‘in crescendo’. També el cansament començava a pesar i la possessió s’havia equilibrat.

Regal d’Alexis

Conscient de la falta d’aire de l’equip, Martino introduiria Alexis per Cesc per recuperar el 4-3-3 tradicional. En moments de màxim desconcert del Barça, Cristiano ha reclamat un penal per empenta de Mascherano i Benzema ha fet tremolar l’escaire amb una canonada des de fora de l’àrea. L’equip reduiria les ànsies madridistes per mitjà de la pilota. Se la tornaria a fer seva.

I llavors apareixeria Alexis. L’ha rebut en llarg, com a ell li agrada, ha deixat assegut Varane i, magistralment, des de la frontal, ha picat la pilota per sobre de Diego López. El gol de la seva vida (min 76). I, més tard, Alves no ha volgut ser menys i ha estat a punt de fer el 3-0 després d’un túnel descomunal a Cristiano. Diego López l’ha neutralitzat. En una contra en el temps afegit Jesé ha signat el 2-1, i el Barça mataria el partit deixa l’etern rival a sis punts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut