El Barça fa els deures molt aviat a Europa

El Barça fa els deures molt aviat a Europa

En vuit de les últimes deu temporades el Barça s’ha classificat per a vuitens abans de l’última jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions

Amb la victòria sobre el Milan per 3-1 a la quarta jornada de la fase de grups, el Barça ja és a vuitens de final de la Lliga de Campions. Una temporada més. I una temporada més ho fa per la via ràpida. En vuit de les últimes deu campanyes el conjunt blaugrana s’ha classificat per als vuitens de final de la Champions abans de l’última jornada del seu grup.

Dues jornades de marge

Al Barça, doncs, li han sobrat dos partits de la lligueta per certificar la seva classificació. No és la primera vegada que això passa en els últims anys. Ja ho va aconseguir a les temporades 2011/12, 2008/09 i 2005/06. En aquests dos últims casos, el quadre culer es va acabar proclamar campió d’Europa.

A l’última dècada el Barça, des del 2004, sempre ha estat present a les eliminatòries. I només en dues ocasions va haver d’esperar a l’última jornada de la fase de grups per obtenir el bitllet. Va ser al curs 2009/10 (seria finalment primer per davant de l’Inter) i a la 2006/07 (en segona posició per darrere del Chelsea).

Primer de grup: 7 de 9

Amb la classificació sota el braç, el pròxim objectiu del Barça és assegurar-se el primer lloc del grup. Sempre ho ha estat des del 2007. En els nou anys anteriors, el quadre culer no ha fallat mai als vuitens i hi va ser com a líder de la lligueta en set ocasions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut