Victòria en l’únic precedent contra el Cartagena

Victòria en l’únic precedent contra el Cartagena

El Barça va superar el Cartagena als setzens de final de Copa de la temporada 1988/89. Al Cartagonova, els de Cruyff van guanyar 0-3 i al Camp Nou, 4-0

El Barça tornarà a Cartagena 24 anys després de l’últim partit oficial, ja que només hi ha un precedent de duels contra el Cartagena a la Copa del Rei. Data de la temporada 1988/89, la primera de Johan Cruyff com a entrenador del FC Barcelona. El cara a cara es va produir als setzens de final de la competició del KO i els blaugranes van superar l’eliminatòria amb claredat.

En el partit d’anada disputat al Cartagonova el 25 de gener de 1989 el Barça va guanyar 0-3, gràcies als gols de Valverde, Salinas i Amor. En el de tornada, tot i tenir la classificació encarada, els blaugranes van signar una nova golejada. A l’Estadi, els autors dels gols van ser Amor i Salinas, que en van marcar dos cadascun.

El Miniestadi i el Cartagonova, germans bessons

És una de les grans curiositats d’aquesta eliminatòria. El Cartagonova és una rèplica del Miniestadi blaugrana. La primera pedra del Miniestadi es va col·locar el 24 de setembre de 1981 i, un any després, es va inaugurar amb un partit entre jugadors del primer equip i del filial. Uns anys més tard, a Cartagena es plantegen la construcció d’un nou estadi que substitueixi l’El Almarjal i s’opta per fer una rèplica del Miniestadi, que va agradar més que el Nuevo Zorrilla. El 23 de novembre de 1986 es va col·locar la primera pedra del Cartagonova i el primer partit que s’hi va jugar va ser el 7 de febrer de 1988 contra el Burgos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut