La Universitat d’Amsterdam acollirà una jornada sobre el Barça i la cultura catalana coincidint amb l’Ajax-Barça

La Universitat d’Amsterdam acollirà una jornada sobre el Barça i la cultura catalana coincidint amb l’Ajax-Barça

Coincidint amb l’Ajax-Barça, el vicepresident Carles Vilarrubí pronunciarà la conferència ‘Barça, Esport, Cultura i Educació’

La Universitat d’Amsterdam acollirà dimarts vinent una àmplia jornada sobre la cultura catalana coincidint amb la celebració del partit de Champions entre l’Ajax i el Barça. Aquest acte s’emmarca dins el conveni signat el setembre de l’any passat entre el Club i l’Institut Ramon Llull per promoure la cultura catalana al món. El mes d'abril es va celebrar una jornada similar a París i el novembre anterior, a Glasgow.

La jornada, que serà oberta al públic, començarà a les 11 h amb una benvinguda a càrrec de la rectora de la Universitat d’Amsterdam, L.J. Gunning-Schepers, i el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna. Seguidament, el vicepresident institucional del Barça, Carles Vilarrubí, pronunciarà la conferència ‘Barça, Esport, Cultura i Educació’, en què explica com el Barça és un vehicle per a la recuperació de la identitat catalana i un instrument per a la integració dels nouvinguts. I que els valors del Club són el treball en equip, l'esforç, el respecte, la humilitat i la tolerància. Tot seguit, el Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona farà un tast de productes catalans.

Jornada de tarda

Després de dinar, la jornada es reprendrà a dos quarts de dues amb un diàleg entre els traductors de literatura catalana Frans Oosterholt i Pieter Lamberts, que moderarà Anna Escofet i que versarà sobre el camí de la literatura catalana cap a la normalitat.

El punt final el posarà la projecció de l’‘opera prima’ de Neus Ballús, 'La Plaga', pel·lícula nominada als European Film Awards en la categoria European Discovery. Després del visionat tindrà lloc un col·loqui amb el guionista i productor del film, Pau Subirós.

Tot plegat, una bona mostra de la tasca de l’Institut en la projecció internacional de la cultura catalana en les tres branques en què treballa: universitats, literatura i creació.

Els objectius del conveni

Amb el conveni que van signar el mes de setembre, l’IRL i el FC Barcelona es proposen un doble objectiu. D’una banda, coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l’esport i a la catalanitat. I, de l’altra, agermanar la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’IRL amb la xarxa internacional de penyes barcelonistes, per dur a terme activitats conjuntes. Hi ha unes 150 universitats de tot el món que ofereixen estudis catalans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut