Athletic Club – FC Barcelona: Sabies que...

Athletic Club – FC Barcelona: Sabies que...

Les curiositats que envolten un autèntic Clàssic de la Lliga en un escenari nou i amb un entrenador, Valverde, que va jugar al Barça fa 25 anys

Des del 1915, tots els partits entre Athletic Club i Barça en terreny basc s ’havien jugat a l’antic San Mamés. Aquest dissabte, doncs, canvia d’escenari un partit amb molta història i curiositats que cal saber:

  • El Barça va disputar 100 partits oficials a l’antic San Mamés, ubicat al costat d’on jugarà aquest diumenge.
  • El primer partit que va jugar el Barça a San Mamés va ser un amistós disputat el 31 de gener del 1915. El resultat final va ser d’empat a un, amb gols del llegendari Rafael Moreno ‘Pichichi’ per als locals i de Mallorquí per als visitants.
  • L’Athletic Club, el Barça i el Madrid són els tres clubs que han estat presents en els 83 campionats de Lliga de Primera Divisió.
  • El famós ‘gol del coix’ es va inventar en un Athletic Club-Barça: el 29 de maig del 1955 el defensa basc Canito es va lesionar al minut 25 en un partit de Copa a San Mamés davant el Barça. Col·locat a la posició d’extrem esquerre, al minut 50 va marcar l’anomenat ‘gol del coix’, quan, desafiant la seva malmesa condició física, va caçar una pilota perduda a l’àrea i va superar Ramallets.
  • L’actual entrenador dels bilbaïns, Ernesto Valverde, va jugar de blaugrana entre el 1988 i el 1990. Va disputar 55 partits i va marcar 22 gols.
  • L’Athletic Club no guanya un partit al Barça des de la temporada 2005/06.
  • El lateral dret Andoni Iraola és el que ha disputat més minuts per part dels locals (1.260). El jugador de camp més utilitzat per Tata Martino és Dani Alves (945 minuts).
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut