FC Barcelona – Vila-real: Tres punts treballats (2-1)

Dos gols de Neymar Jr atorguen la victòria contra el Vila-real al Camp Nou El FC Barcelona deixa el Reial Madrid, que ha empatat, a cinc punts

Diuen que les coses que costen deixen un millor sabor de boca un cop aconseguides. Aquest dissabte, el FC Barcelona ha hagut de treballar de valent i picar molta pedra per endur-se la victòria contra el Vila-real al Camp Nou. Un gol de Neymar de penal al primer temps augurava un partit plàcid per als blaugranes, però l’empat de Musacchio a l’inici de la represa ha obligat els culers a tornar a guanyar el partit. I així ha estat. Un recital de futbol i ocasions en el segon temps, culminat amb la segona diana de Neymar, ha assegurat un nou triomf.

D’aquesta manera, el FC Barcelona suma 43 punts i torna a allunyar-se del Reial Madrid, que queda a cinc després del seu empat a Pamplona (2-2). Caldrà esperar a diumenge a la nit per saber si l’Atlètic de Madrid, que rep el València, segueix mantenint el ritme culer.

Song, al pal

Les intencions del Barça han estat bones des del principi. L’equip de Martino pressionava a dalt, recuperava ràpid, impedia el Vila-real crear perill i, en possessió de la pilota, la movia amb criteri. Tot i fer-ho tot aparentment bé, li faltava un plus de rapidesa en les seves accions. I potser un xic de profunditat. Només Song, amb una rematada al pal després d’un córner, havia espantat els visitants fins al minut 20. El Vila-real estava treballant bé l’organització defensiva.

Gol de Neymar Jr

Una centrada d’Alba des de la banda esquerra ha canviat el curs del matx. El seu llançament l’ha frenat la mà del lateral Mario, que era dins l’àrea. Neymar Jr ha enganyat Asenjo en el seu primer penal com a blaugrana. El gol ha obligat els visitants a sortir de la cova i avançar línies. El Barça, però, ha seguit tenint el control del matx. Una clara ocasió d’Alexis, salvada per Asenjo, hauria pogut suposar el segon abans de la mitja part.

Empata Musacchio

En el futbol passen coses així. En la primera arribada del Vila-real en tot el partit s’ha produït l’1-1. Musacchio s’ha elevat per damunt de tota la defensa blaugrana en un llançament de córner –el primer dels visitants– i ha fet de cap la diana de l’empat. Gol al marge, tot seguia igual que al primer temps. O fins i tot millor. El Barça ha generat prou perill per merèixer el 2-1 abans del minut 60, instant en què ha entrat al camp Xavi en el lloc de Song.

Un altre cop Neymar Jr

El Vila-real s’ha mantingut viu gràcies a Asenjo fins al minut 67. Ha estat el moment en què Cesc ha trencat la defensa groga amb una genial passada cap a Alexis, qui, generós, ha servit el gol en safata a Neymar Jr. La insistència blaugrana rebia d’aquesta manera el seu premi. L’equip, que ha rendit a gran nivell durant tot el segon temps, ha pogut fer també el tercer mitjançant Iniesta, però una nova aturada d’Asenjo ho ha evitat.

Finalment, tot i l’únic gol de diferència, el FC Barcelona ha segellat una nova victòria al Camp Nou, que no tornarà a viure un partit de Lliga fins a la vigília de Reis.