La família de Gerard Piqué i el cens, protagonistes de la Revista BARÇA

La família de Gerard Piqué i el cens, protagonistes de la Revista BARÇA

El jugador del primer equip forma part d’una família amb quatre generacions de socis culers S’ofereix una radiografia i un perfil del soci del Barça a partir de les xifres del cens

El caràcter familiar és un dels trets que caracteritzen la massa social del FC Barcelona, que durant l’últim any ha estat cridada a regularitzar les seves dades en el procés d’actualització del cens. Per això la ‘Revista Barça’ ha escollit per a la seva portada del número 66, que arribarà als socis a mitjans d’aquest mes de desembre, la família del jugador del primer equip Gerard Piqué, que reuneix quatre generacions de socis gràcies al seu avi, Amador Bernabeu, que va ser directiu del Club durant 23 anys i que ara representa el FC Barcelona davant la UEFA.

La ‘Revista’ explica la història d’aquesta família culer i com l’Amador Bernabeu va transmetre el seu amor pel Barça a la seva dona Montserrat, a les seves filles Montse i Gemma, als seus néts Gerard, Aina, Marc i Monat i al seu besnét Milan, els quals va fer socis el dia que van venir al món. La família recorda els moments lligats al club blaugrana i Gerard Piqué explica en una entrevista com transmet aquest sentiment barcelonista al seu fill Milan, que al gener complirà el seu primer any, que és un habitual en els partits del Camp Nou i que no es desenganxa del televisor quan el Barça juga fora. El jugador parla com a soci i explica: “Cada nit canto l’himne del Barça al Milan, perquè és l’única cançó que em sé sencera”.

A les pàgines interiors la revista del Club publica una imatge que vol ser un homenatge als socis que han passat el tràmit del cens. El mosaic fotogràfic, a doble pàgina, està construït amb petites fotografies dels socis, que han estat seleccionades cromàticament de la base de dades per un programa informàtic que construeix la imatge del Gol Nord del Camp Nou.

El procés del cens s’analitza en profunditat a partir dels objectius que van motivar la campanya d’actualització de les dades del socis, que ha durat un any i que continuarà oberta fins al desembre del 2014. La ‘Revista Barça’ ofereix una radiografia i un perfil del soci del Barça a partir de les xifres del cens, i explica en profunditat com es va fer tot el procés amb les anècdotes viscudes pels agents que el van portar a terme. També recull algunes de les històries humanes en la veu dels mateixos socis, com la de Salvador Escarmís, el soci més gran del Barça, que el 2014 farà 100 anys i que va tenir als seus braços una de les sòcies més petites, l’Ana Cantos, que va néixer el 17 d’octubre i que van fer sòcia dos dies després. També inclou el testimoni de socis estrangers que han fet el cens, de socis coneguts o el d’una sòcia que va néixer un mes després de la primera Copa d’Europa del 92 i a qui els seus pares van posar per nom Wembley.

El número de desembre també recorda la transcendència dels nous estatuts aprovats en la darrera assemblea i detalla les mesures aprovades per permetre que els nens menors de 8 anys, tant si són socis com fills o néts de socis, segueixin accedint al Camp Nou de forma gratuïta fent compatible la tradició i la legalitat.

Els socis també podran conèixer millor el jugador de bàsquet Kostas Papanikolaou, l’equip femení de futbol que ha fet història classificant-se per als quarts de final de la Champions i la vessant més culer dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, del Celler de Can Roca, el millor restaurant del món. La secció del ‘Quina Nit!’ reivindica la figura del president oblidat, Francesc Xavier Casals, i sabrem què fa actualment l’ex Juan Carlos Rodríguez.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut