FC Barcelona – Budivelnik Kíev: Victòria i tercers de grup (96-77)

L’equip blaugrana supera clarament l’equip ucraïnès i conclou en tercera posició la primera fase de l’Eurolliga Ara s’enfrontarà al Fenerbahçe, l'Olympiacos, l'Emporio Armani, l'Anadolu Efes i l'Unicaja al Top 16

El FC Barcelona segueix creixent. Després de la pallissa de rècord contra el CB de Valladolid l’equip de Xavi Pascual ha tornat a oferir un gran bàsquet aquest dijous, contra el Budivelnik de Kíev, a qui ha superat gràcies a un primer quart en què ha anotat 54 punts i a un últim quart que ha fregat la perfecció. Sada i Todorovic han estat els jugadors descartats abans del matx.

Tot i la victòria, el conjunt blaugrana conclou la primera fase de l’Eurolliga en tercera posició i ara haurà d’enfrontar-se al Fenerbahçe, l'Olympiacos, l'Emporio Armani, l'Anadolu Efes, el Caja Laboral i l'Unicaja al Top 16. El sisè i setè rivals es coneixeran aquest divendres a la nit, quan acabi la desena jornada.

Obren escletxa ràpid

El partit jugat al Palau s’ha començat a decantar des del salt inicial. Tomic i un encertat Navarro des de la línia de tres han obert la primera escletxa al marcador. Els visitants, massa encomanats a la bona mà de Lavrinovic, patien amb el ritme d’anada i tornada imposat pels culers. Un inspirat Lorbek ha permès tancar el primer quart amb deu punts de diferència (25-15).

54 punts a la mitja part

Lorbek també ha estat el gran protagonista blaugrana a l’inici del segon període. Dos triples consecutius seus han disparat el FC Barcelona en el marcador (38-25). Tot i les distàncies, el Budivelnik Kíev seguia sense carregar el rebot ofensiu i molt feble en l’aspecte defensiu: només duia dues faltes comeses en els primers 15 minuts de partit. Els culers, en canvi, se sentien còmodes i gaudien d’un alt percentatge d’encert en els seus llançaments. La conseqüència: 54 punts anotats en 20 minuts i el partit, pràcticament resolt.

Tram de desconnexió

El FC Barcelona, amb la feina molt encarada després d’uns grans primer i segon quarts, ha arrencat el tercer liderat pel talent individual de Nachbar. Els ucraïnesos, a cop dels triples de Strelnieks, Lebedintsev i Minard, han pogut, però, reduir distàncies de forma clara i col·locar-se a només deu punts dels blaugranes a 12 minuts del final (65-55). Pascual ha demanat un temps mort. Calia tornar a connectar-se al matx.

Final tranquil

El Budivelnik Kíev ha arrencat l’últim període posant-se únicament set punts per sota. Aquest ensurt ha estat el punt d’inflexió per recuperar el millor Barça en el tram final de partit. L’anotació de Tomic i Lampe i la recuperació de les transicions ràpides en el joc blaugrana han permès tornar als més de 15 punts de diferència i viure un final tranquil al Palau Blaugrana. A partir d’ara la competició es tornarà més exigent per als de Pascual.