FC Barcelona – Anadolu Efes: Plàcid inici en el Top 16 (84-65)

Els de Xavi Pascual han dominat de principi a fi un partit que han arribat a tenir un avantatge de 30 punts en el segon quart

No hi ha millor manera d’oblidar una derrota, la de diumenge a la pista del Reial Madrid, que aconseguir un triomf plàcid. L’equip de bàsquet del FC Barcelona ha començat amb molt bon peu el Top 16 de l’Eurolliga amb una victòria contra l’Anadolu Efes a casa.

El duel ha començat amb un Efes obrint el marcador. Però ràpidament els de Xavi Pascual s’han ficat en el partit i han començat a agafar avantatge. Un triple de Papanikolau, a poc més de dos minuts per al final del primer quart, ha deixat el 19 a 8 a l’electrònic del Palau Blaugrana. Ha estat un primer període entretingut que s’ha tancat amb un 25-16.

Espectacle al segon quart

La millor versió del Barça s’ha vist al segon quart. Els blaugranes han estat molt encertats en el tir però sobretot molt atents en el rebot. I en aquesta faceta ha destacat Dorsey, que ha fet molt bona feina sota cistella. Han estat uns deu minut abans del descans d’autèntic espectacle en què els de Xavi Pascual han assolit el màxim avantatge del partit, +30 (48-18). L’Efes estava pràcticament fora del partit però en els últims dos minuts ha aconseguit nou punts que li han donat aire (52-29).

Els blaugranes no han estat afortunats després del descans i han sortit una mica adormits. I això ho ha aprofitat el conjunt turc per retallar distàncies. Tot i que la victòria no ha perillat en cap moment el Barça ha viscut uns minuts de desconcert i no ha anotat en aquest tercer quart fins que no havien passat quatre minuts i mig. Ha estat un triple de Navarro que ha servit per ressorgir una mica l’equip. L’Efes, però, s’ha endut aquest tercer període per 13 a 20.

Ja en l’últim quart el Barça ha sabut mantenir l’avantatge per sobre dels 15 punts i d’aquesta manera s’ha endut el primer partit del Top 16 de l’Eurolliga.