Xavi rep els elogis dels seus companys del FC Barcelona

Xavi rep els elogis dels seus companys del FC Barcelona

Puyol, Iniesta, Messi, Valdés i Sergio Busquets destaquen la figura de Xavi dins la història del FC Barcelona coincidint amb els 700 partits oficials com a blaugrana

Privilegiat, referent, diferent, el millor, el cervell de l’equip... Són molts els adjectius que podrien definir Xavi Hernández. El jugador de Terrassa, que, amb 700 partits oficials a l’esquena, ja és una llegenda de llegendes al FC Barcelona, és analitzat per Puyol, Valdés i Iniesta, que comparteixen capitania junts des del 2008, i per Leo Messi i Sergio Busquets.

Torn per definir-lo

Per Iniesta, Xavi “és un líder, un referent; a nivell futbolístic ell és un privilegiat perquè va per davant de la jugada, del que passa”. Puyol i Valdés coincideixen que és “el millor”. El de la Pobla de Segur apunta que “és un dels millors del món, un jugador clau tant al Barça com a la selecció”, mentre que el porter del Barça considera que “ha estat el millor migcampista que ha tingut el Barça”.

L’any passat, quan Messi va recollir la seva quarta Pilota d’Or, va reconèixer que “era un plaer jugar al costat de Xavi”. “És un jugador diferent que fa les coses molt fàcils. Veu la passada on només la veu ell. Fa jugar tot l’equip i el mou d’un lloc a l’altre al seu gust”, apunta el ‘10’ del Barça.

I què n’opinen els jugadors que vénen del planter? Sergio Busquets explica que “és el cervell de l’equip, sempre dóna equilibri i mai perd una pilota”.

Un moment

Setze anys al primer equip donen per a molt. Carles Puyol, que és amb qui més temps ha compartit vestidor, confessa: “Vam passar cinc anys molt difícils aquí. Alguns cops havíem parlat i dèiem que això no podia ser, que un equip com el FC Barcelona estigués tants anys sense guanyar res. Per sort, les coses van canviar i hem pogut guanyar molts títols amb el nostre equip”.

La final de Roma. Aquest és el moment amb què es queda Andrés Iniesta. “Tant per a ell com per a mi va ser una final molt gratificant de poder guanyar”. I Messi escull la gala de la FIFA Pilota d’Or 2010 amb Xavi, Iniesta i ell com a finalistes. “Són tants partits, tantes coses viscudes, tants anys jugant, que és difícil. Però un moment bonic va ser quan vam estar junts a la Pilota d’Or, en què vam viure plegats tots allò al costat d’Andrés Iniesta”.

Objectiu: arribar als 1.000

Amb 700 partits oficials disputats, Carles Puyol l’anima perquè arribi als 1.000. “En pot jugar molts més i pot arribar als 1.000, que és un bon número”. Valdés el felicita i avisa que “mai el Barça tindrà un migcampista i un jugador com ell per tot el que ha donat i com sent els colors d’aquest club”.

Messi reconeix: “És una bogeria els partits que ha jugat, i tant de bo en siguin molts més, perquè ens fa bé a nosaltres i a la gent”. I Iniesta comenta: “Ha estat un privilegi poder estar al seu costat durant tota la meva carrera, espero que encara ens quedi corda per a estona junts”.

“Un exemple”. 700 partits i 16 anys a l’elit del Barça. Sergio Busquets ho té clar. “És un exemple per a mi i tots els jugadors que estem al planter i que intentem jugar al primer equip”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut