FC Barcelona – Reial Societat: Es reivindiquen (2-0)

FC Barcelona – Reial Societat: Es reivindiquen (2-0)

El Barça s’apropa a la final de Copa amb un onze pràcticament idèntic al del dia del València Els gols de Busquets i Zubikarai (pp) deixen l'eliminatòria de semifinals molt encarada

La Copa del Rei és això. El Camp Nou ha viscut aquest dimecres un partit que ha tingut de tot, des de pals i targetes vermelles fins a jugades convertides en absoluts despropòsits, com el gol en pròpia porta que ha suposat el 2-0 definitiu per al FC Barcelona i que deixa l’eliminatòria de semifinals molt encarada.

Gerardo Martino ha plantejat el matx com una reivindicació per als jugadors que van caure dissabte. Només Valdés –que ha cedit el seu lloc a Pinto- deixava la titularitat. Els altres deu homes han demostrat que el 2-3 contra el València va ser un accident i que l’equip segueix amb els cinc sentits posats. El 2-0, un resultat curt per les ocasions viscudes, n’és el millor exemple. Tota una declaració d’intencions.

L’1-0 es resisteix

El partit, amb una primera ocasió per a Griezmann, ha començat amb ensurt. El seu xut potent l’ha refusat un ben col·locat Pinto, que ha viscut amb tranquil·litat els 35 minuts posteriors. Ha estat el temps en què el FC Barcelona ha pogut aïllar Vela i Griezmann, les amenaces d’una Reial Societat que s’ha plantat al Camp Nou sense un ‘9’ pur i amb un equip batallador, amb tres centrals, pensat exclusivament per tallar el joc de possessió culer.

El marcador ha donat la raó al plantejament d’Arrasate durant bona part del matx. Però no pas pel joc. El FC Barcelona ha generat perill quan Alba i Alves s’han incorporat a l’atac, però tant Zubikarai com la falta de punteria culer en els metres finals han impedit la diana local. L’1-0 es resistia. També Messi, que ha executat una falta al mateix escaire, semblava maleït.

De Pinto a Busquets

En un tres i no res el partit ha pogut canviar com un mitjó. Un refús en forma de pilotada llarga dels bascos s’ha convertit en un contracop que Vela ha estat a punt de transformar en el 0-1. Només la incomoditat creada per Mascherano i la cama de Pinto han salvat els blaugranes, que han respost abans de la mitja part, ara sí, fent el gol que obria el marcador.

La diana local ha nascut en un servei de córner que, després d’un seguit de rematades i rebots, ha acabat als peus de Busquets, el qual ha signat una diana idèntica a la de la semifinal de Champions contra el Chelsea del 2012. Abans de treure de migcamp la Reial Societat s’ha quedat amb deu per l’expulsió d’Íñigo Martínez, que s’ha queixat sobre l’acció prèvia de Mascherano amb Vela.

Un 2-0 surrealista

Els bascos han arrencat la segona meitat sense dos dels seus tres centrals titulars sobre la gespa. I és que, a banda del jugador expulsat, abans ja s’havia hagut de retirar lesionat Mikel González. Amb un home més, el FC Barcelona s’ha aproximat a l’àrea dels d’Arrasate amb encara més insistència. I aquest cop el premi del gol no s’ha fet esperar tant com a la primera meitat.

Cesc ha servit una assistència genial cap a la diagonal d’Alexis, que, després d’estavellar la pilota al pal, ha vist com Elustondo refusava contra el cos del porter Zubikarai, que s’ha fet un autogol esperpèntic. La sort, fins aquell moment negada als blaugranes, ha compensat els culers en una acció totalment còmica. Almenys es feia justícia per a un Barça molt superior.

La diferència de dos gols hauria pogut créixer en el tram final de partit. Pedro, Messi i diversos xuts llunyans d’Iniesta, que s’havia incorporat al matx en el lloc d’Alexis, han fregat el tercer. La dosi de fortuna de cara a porta, però, havia quedat esgotada.

Ara l’equip haurà de rematar la feina dimecres vinent, a Anoeta. Espera tota una final de Copa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut