FC Barcelona - València Basket: Volant cap a la final (89-81)

El Barça es desfà del València a les semifinals de la Copa del Rei en un partit que ha dominat de principi a fi amb claredat Juan Carlos Navarro ha estat el màxim anotador blaugrana amb 20 punts

El Barça s’ha venjat de la derrota a València de fa una setmana a la Lliga i ha obtingut un gran triomf a les semifinals de la Copa del Rei. Com el diumenge anterior, els blaugrana han sortit forts, però aquesta vegada no ha permès cap tipus de resposta de l’adversari. En uns primers 15 minuts pletòrics, han arribat a vèncer de 23 punts, encara que el València ha pogut apropar-se fins als sis punts a les acaballes.

Tres triples consecutius de Navarro han aportat al Barça l’inici ideal. L’equip es mostrava molt concentrat davant d’un rival desencertat. Un temps mort i dues cistelles dels taronja han estat un petit parèntesi al recital blaugrana d’entrada. Papanikolaou i Tomic han agafat el relleu anotador de La Bomba i el Barça s’ha escapat de 14 (21-7, min 6). El València s’excedia en els triples i estava completament superat a la pintura.

El 10/14 de tirs de camp dels blaugrana es contraposava amb el 3/17 dels taronja i deixava un resultat de 26-7 (min 9). Un impecable Marcelinho ha cedit el seu lloc a Pullen i aquest ha dirigit el final d’un primer quart extraordinari (31-9). Històric.

Als 15 primers minuts, la maquinària blaugrana funcionava a la perfecció. A l’efectivitat en el llançament s’hi unia una circulació fluïda i una defensa que desesperava el contrari. Nachbar no només anul·lava Doellman, també anotava de tres en tres. Xavi Pascual movia la banqueta sense que minvés el rendiment. Els percentatges eren altíssims (41-20, min 15).

Tot i això, el València ha aconseguit reduir el desavantatge de 23 a 17 punts i Pascual ha respost aturant el matx i retornant al seu cinc inicial. Però els de Perasovic havien agafat la confiança i han entrat de ple en el partit amb un parcial de 3-15 (44-33, min 19). Gràcies als tirs lliures, el Barça ha recobrat al descans una part del seu botí (48-33).

A la represa, cap dels dos equips podia governar el partit. De la mà de Van Rossom, el València tornaria a treure el cap situant-se a 12 punts (53-41), però dues assistències de Huertas a Tomic han reforçat la moral blaugrana. El ritme de joc havia disminuït, així com l’efectivitat de cara cistella. Això sí, es mantenia el domini culer (61-45, min 28), tot i que el València s’havia enfortit en el rebot amb un omnipresent Sato. Un triple de Pullen a l’últim segon del tercer període ha refredat l’ambient del Martín Carpena (64-48).

L’aparició de Lafayette i un parcial de 0-7 han fet volar els fantasmes del partit de Lliga a la pista del València a l’inici de l’últim quart (68-57). Però en aquesta ocasió era massa tard. Cada cop que s’acostava amb to amenaçador sortia al pas el coratge culer per marcar distàncies. Huertas, Navarro i Tomic han decidit. Quan més a prop ha estat el València ha estat a sis punts (83-77, min 39), però el Barça no ha tremolat i ha seguit amb pas ferm cap a la final. Hi haurà Clàssic a Màlaga.