Pedro arriba als 250 partits amb el Barça

El canari va debutar el 12 de gener de 2008 i s’ha convertit en un dels referents de l’atac del FC Barcelona Els gols de l’extrem han estat decisius a finals com les de la Supercopa d’Europa, del Mundial de Clubs o de la Lliga de Campions

Al Camp Nou i contra el Múrcia. Pedro Rodríguez va debutar en un partit oficial amb el FC Barcelona el 12 de gener de 2008, substituint un Samuel Eto’o que havia fet dos gols a l’equip de Lucas Álcaraz (4-0). Des de llavors han passat més de sis anys. Temps perquè Pedro hagi arribat aquest diumenge als 250 partits amb el FC Barcelona.

El canari s’ha convertit, temporada rere temporada, en un extrem imprescindible per al Barça i s’ha guanyat un lloc en els equips de Guardiola, Tito Vilanova i Tata Martino. Tots ells han comptat amb el ‘7’ blaugrana per donar velocitat a l’equip. La seva qualitat tècnica també fa que presenti bons registres golejadors.

La importància dels seus gols

En set temporades, Pedro ha demostrat que també té facilitat per veure porteria. Ha fet un total de 89 gols. Va estrenar-se el 16 d’agost de 2009 en el partit d’anada de la Supercopa d’Espanya contra l’Athletic Club, en què va donar la victòria als blaugranes. Dotze dies després va fer un dels gols més importants de la seva carrera. Al minut 115 de la pròrroga de la Supercopa d’Europa contra el Xakhtar Donetsk, va desfer l’empat a un amb un xut ras que va donar el títol europeu al Barça.

Pedro també va ser una peça clau per aconseguir el primer Mundial de Clubs el 2009. A la final, contra l’Estudiantes, l’aleshores anomenat Pedrito va fer el gol de l’empat al minut 89. A la pròrroga, Messi va acabar de decantar la balança. També són recordades les seves dianes a la Lliga de Campions. En el duel de tornada de les semifinals de 2011, contra el Reial Madrid i al Camp Nou, l’extrem va fer un gol que va acabar de certificar la classificació del Barça per a la final de Wembley. Allà, contra el Manchester United, va tornar a obrir la llauna.

Bon ritme golejador

L’excel·lent rendiment que va oferir la temporada 2009/10 va conduir Pedro fins al Mundial de Sud-àfrica. En part, pels 23 gols que va marcar, la seva millor marca. El curs següent en va fer 22. Des de llavors no ha tornat a superar la barrera dels 20 gols, però aquest any està protagonitzant un bon ritme golejador. Acumula ja 16 gols en 36 partits i, per tant, ja ha superat els registres de la temporada 2011/12 (13) i 2012/13 (10).

En aquest exercici Pedro s’ha estrenat en una nova faceta: la de marcar tres gols en un sol partit. I ho ha fet per partida doble. El barcelonista va tornar cap a casa amb la pilota signada després de les visites als camps del Rayo Vallecano i del Getafe.