Mor Ferran Ariño, exdirectiu del FC Barcelona

Mor Ferran Ariño, exdirectiu del FC Barcelona

Va formar part de les Juntes Directives sota la presidència d’Agustí Montal Costa i de Raimon Carrasco

Ferran Ariño Barberà, que va ser directiu del FC Barcelona i candidat a la presidència del Club el 1978, ha mort a l’edat de 84 anys.

Ariño va néixer a Barcelona el 23 de febrer del 1930. Soci del FC Barcelona des del 4 de gener del 1964, va ser directiu del Club sota la presidència d’Agustí Montal Costa en dues etapes diferents, els anys 1971-73 i 1976-77. També va ser membre de la junta directiva de Raimon Carrasco, el president interí que va dirigir el Barça abans dels comicis presidencials del 6 de maig del 1978.

Durant els seus anys al consell directiu barcelonista Ariño va ser president del Barcelona Atlètic, l’equip filial blaugrana, i amb aquest bagatge va decidir presentar-se a les eleccions del 1978. La seva filiació catalanista li va suposar el suport de sectors del nacionalisme i el progressisme català, en una època, la de la transició democràtica, en què tot es polititzava. També va ser considerat per a molts el candidat del continuisme, per bé que el mateix Agustí Montal insistia que ell no tenia cap favorit. A la fi Ariño va ser derrotat per Josep Lluís Núñez en unes eleccions molt disputades.

Posteriorment va estar desvinculat durant molt temps de l’actualitat blaugrana, essent diputat al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió durant el període 1985-88. L’any 2000 va tornar a la palestra barcelonista en formar part de la candidatura de Joan Castells a les eleccions a la presidència del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut