Moritz Vendrell - FC Barcelona: S'escapa la Copa (6-3)

Les dianes de Miras, de penal, Cortijo i Albesa han posat el conjunt de Ricard Muñoz entre les cordes A la represa, Panadero, Reinaldo i Torra han mantingut vives les esperances, però els gols d'Ángel Rodríguez i Jordi Creus han fet volar la Copa

Lluitant fins al final, però sense premi. El Barça ha tornat a caure davant el Vendrell i no ha pogut conquistar un títol del qual era el màxim exponent. Una primera part eficaç dels vendrellencs ha decantat la balança. A la represa, reacció culer. Però l'eficàcia dels de Cabestany s'ha imposat en un partit que ha presenciat en directe el president Josep Maria Bartomeu.

Ambient de les grans ocasions

No s'esperava menys dels dos conjunts. I és que les grans finals denoten intensitat, potència, força i, sobretot, passió. Els blaugranes han començat manant en la possessió però no han acabat de materialitzar les jugades. Alhora, s'han trobat amb un Puigbí encertat que, com ha estat fent durant tot el torneig, no ha deixat cap espai per batre'l.

Els vendrellencs han jugat empesos pel seu públic, que s'ha desplaçat en massa fins a Lleida. La millor ocasió, però, l'ha tingut Sergi Miras. L'exblaugrana ha obligat Sergi Fernández a lluir-se. El porter ha desviat la bola col·locant el patí a l'escaire.

S'avança el Vendrell

Sergi Miras ha avançat el Vendrell des del punt de penal (1-0, min 7). Tot i la diana, el Barça ha agafat el protagonisme en atac. La tasca del Vendrell ha estat defensar. Els de Guillem Cabestany han practicat un marcatge a l'home molt agressiu, fet que els ha servit per frenar l'escomesa blaugrana i també per carregar-se de faltes.

Amb el Barça a l'atac, Marín ha enviat una bola al pal i Barroso ha creuat en excessiu el seu xut. Eren els millors minuts dels blaugranes, però ha arribat el segon gol vendrellenc. Cortijo ha recollit una pilota dins l'àrea i d'esquena l'ha colat per sota del cos de Sergi Fernández (2-0, min 18).

Hoquei en estat pur

L'objectiu era clar: remuntar els dos gols. Però tot s'ha girat en contra. Eloi Albesa ha ampliat l'avantatge en el llançament de directa corresponent a la 15a falta (3-0, min 31). Quan tot pintava fosc, ha arribat la reacció del líder de l'OK Lliga, que ha marcat dos gols en un minut. Panadero, amb un míssil, i Reinaldo, aprofitant un rebot d'una pilota al pal, han escurçat la distància (3-2, min 32).

L'efectivitat dels dos conjunts s'ha mantingut intacta. Ángel Rodríguez ha recuperat terreny, però Torra, que ha disposat de dos penals, n'ha anotat un per mantenir vives les esperances de la remuntada (4-3, min 36).

Sense premi

Ambdós equips han arribat a la vintena falta, però la sort no els ha somrigut. El Barça ha portat més el ritme i el Vendrell ha jugat per conservar el resultat que l'acreditava com a virtual campió. Els blaugranes han tornat a disposar d'una directa per empatar, després d'una blava a Miras, però Puigbí no s'ha deixat batre. La insistència, però, no els ha premiat i els gols d'Ángel Rodríguez i Jordi Creus han sentenciat el duel (6-3).