Josep Maria Subirachs i el Barça

Josep Maria Subirachs i el Barça

El prestigiós escultor, pintor, gravador, escenògraf i crític d'art Josep Maria Subirachs, mort la nit de dilluns als 87 anys, va tenir un vincle amb el FC Barcelona Dues de les seves obres resten exposades a les instal·lacions del Club

Especialment conegut pel disseny i l’escultura de la façana de la Passió del temple de la Sagrada Família de Barcelona, Subirachs també va deixar el seu segell artístic al Barça. D’aquesta manera, les instal·lacions del FC Barcelona s’honoren amb la presència de dues escultures de l’insigne artista català.

Nova Olímpica

Cedida al Club l’any 1984, l’escultura en marbre negre “Nova Olímpica” va ser durant molt temps una de les obres més emblemàtiques del Fons d’Art del Museu del FC Barcelona. Ara es pot veure a la Sala Roma del Camp Nou.

Aquesta obra representa de manera realista el símbol més paradigmàtic de l’esport: el cos humà, en aquest cas tant el femení com el masculí. A la part central de l’escultura, emmarcant la separació entre els dos torsos atlètics, hi trobem la representació més propera al barcelonisme, com és l’escut del FC Barcelona.

Homenatge als socis i a les penyes del FC Barcelona

El 23 d’octubre del 1999 va tenir lloc a la ciutat comtal el Congrés de Penyes Barcelonistes i la Trobada Mundial de Penyes. Després del dinar celebrat al Palau Sant Jordi, els congressistes es van desplaçar als jardins de la Masia del Camp Nou, on es va inaugurar l’escultura “Homenatge als socis i a les penyes del FC Barcelona” una obra formada per una peanya de cinc metres de formigó envellit i l’anagrama FCB, fet de ferro i amb una alçada d’1’70 metres. Des de llavors tots els vianants que passegen per l’avinguda Joan XXIII poden admirar aquesta creació de Subirachs en homenatge a la massa social barcelonista.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut