FC Barcelona – Reial Betis Balompié: Trampa superada (3-1)

Dos gols de Leo Messi i un en pròpia de Jordi Figueras asseguren la victòria contra un Betis valent

El FC Barcelona no afluixa a la Lliga. Aquest dissabte, en un dia marcat pel Referèndum sobre el Nou Espai Barça, s’ha desfet de la trampa del cuer, el Betis, per un 3-1 signat a cop d’ensurts i amb la rúbrica dels gols de Messi (2) i Jordi Figueras (en pròpia porta). La victòria, que permet a l’equip seguir amb la persecució de l’Atlètic de Madrid -un punt per sobre-, s’ha qüestionat en un segon temps en què els andalusos, valents, han dominat el partit en algunes fases del joc. L’efectivitat, però, ha estat culer. El Barça, ara sí, pot tornar a centrar-se en la Champions.

Messi no falla

Les moltes circumstàncies que han rodejat el partit no han impedit al FC Barcelona arrencar amb bon to. Dominadors des de l’inici, els homes de Gerardo Martino han intentat crear perill principalment a partir de la banda dreta, ocupada per Alves i Alexis. El xilè, precisament, ha estat el gran protagonista de l’acció que ha acabat obrint el marcador. Un enorme control i tot un seguit de fintes han acabat en el penal de Jordi Figueras sobre el ‘9’. Messi no ha fallat des del punt de penal.

Imperial Busquets

Els millors minuts del Barça han vingut després del gol. Les aparicions de Xavi des de la segona línia i les incorporacions d’Alves per la dreta han incomodat un Betis que, malgrat tot, ha sortit amb la pilota jugada sempre que ha pogut. El problema dels contracops dels andalusos, però, tenia nom i cognom: Sergio Busquets. El migcentre ha completat un primer temps sublim. Ha tallat, ha distribuït i ha deixat enrere rivals en una demostració tàctica i tècnica que ha provocat que l’afició acabés corejant el seu nom.

Millora el Betis

El Betis ha decidit fer un parell de passos endavant al segon temps. Les seves urgències a la Lliga l’obligaven a anar a buscar el Barça, que, després d’un llançament de Xavi al pal, ha viscut alguns minuts complicats amb l’avançada pressió exercida pels visitants. L’ofensiva bètica ha estat rematada amb un doble canvi que mostrava les intencions de Gabriel Calderón. Jorge Molina i Rubén Castro, suplents d’inici, s’han afegit a Leo Baptistao a la tripleta atacant.

El gol, però, ha tornat a caure a la porteria d’Adán. Una assistència d’Adriano ha estat tallada per Jordi Figueras, el malaurat protagonista visitant, que ha estat l’autor d’un autogol que semblava condemnar el Betis.

Tres minuts més tard s’ha vist que encara quedava molt de partit. Una acció de Rubén Castro ha segellat el 2-1 a més de vint minuts per al final.

Era l’hora de Cesc i Neymar. Amb un Betis cada cop més bolcat a l’atac, dominador a estones, el Barça ha pogut aprofundir sobretot per la banda del brasiler, que ha forçat un nou penal per mans d’Amaya. Aquest cop Adán ha endevinat les intencions de Messi, que ha rematat el 3-1 aprofitant el refús del porter. S’havien acabat els ensurts. Trampa superada.