El Barça a Granada, en tres moments a la història de la Lliga

El Barça a Granada, en tres moments a la història de la Lliga

El conjunt blaugrana visita aquest dissabte la ciutat andalusa, on jugadors com Rexach o Messi ja han estat protagonistes

Onze victòries, quatre empats i quatre derrotes és el balanç del Barça en Lliga a Granada, on torna aquest dissabte per la 33a jornada del campionat. Uns registres gestats, sobretot, abans del 1976 a l’antic estadi de Los Cármenes. Tot i els bons resultats, els més vells de l’indret encara recorden una sonada golejada local contra els blaugranes. A continuació repassem tres enfrontaments històrics entre Granada i Barça en terreny andalús.

1941/42: Set en blanc en una dura temporada (1941/42)
De les dinou visites culers a la Lliga al camp del Granada, el 6-0 del 15 de febrer del 1942, en la primera, és la golejada més gran a favor dels locals. Va ser una temporada molt complicada per als blaugranes, que van acabar disputant un partit per la permanència contra el Múrcia a Madrid (el Barça la va guanyar per 5-1, amb un pòquer de gols de Mariano Martín).


1975/76: Triomf i parèntesi de 36 anys (0-2)
El 15 de febrer del 1976 el Barça va vèncer a Los Cármenes amb gols de Rexach i Marcial, i va trencar així una ratxa de cinc mesos sense guanyar a domicili en Lliga. El que no sabien els culers és que aquell dia s’obriria el període més llarg sense trepitjar la ciutat nassarita. Serien 36 anys d’absència del Granada a Primera i hi tornaria el 2011 amb un altre estadi: el Nuevo Los Cármenes.


2012/13: El gol 300 de Messi (2012/13)
El curs passat el Barça va superar una situació adversa a Granada amb un doblet de Messi. Els andalusos es va avançar a la primera meitat per mitjà d’Ighalo, però a la represa el conjunt blaugrana va remuntar amb dos gols de l’argentí, un d’oportunisme i l’altre de falta directa. Eren el número 300 i 301 en el seu compte particular. Ara, catorze mesos més tard, ja ha marcat 351 gols oficials.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut