FC Barcelona - Galatasaray: 2-0 amb solvència (84-63)

El Barça ha tornat a guanyar el Galatasaray en un partit en què s’ha mostrat superior de principi a fi Navarro s’ha retirat al minut 5 per precaució a conseqüència d’unes molèsties musculars

Només una victòria separa el Barça de la Final a Quatre de Milà. Tot gràcies al segon triomf sobre el Galatasaray al Palau en el play-off de quarts de final de l’Eurolliga. El conjunt que dirigeix Xavi Pascual ha realitzat un partit molt complet, exceptuant un petit sotrac a la represa. Molt sobri i dominador de totes les facetes, ha deixat espai per al ‘Show-time’ i el seu bàsquet alegre no trobat resposta en cap moment en un contrari que ara tindrà dos partits a casa seva.

L’inici de partit no ha tingut res a veure amb el que va succeir dimarts. El Barça engegaria pletòric de confiança, mentre que el Galatasaray seguia desconcertat sense el seu referent, Carlos Arroyo. Així, els turcs es mostraven desencertats en el tir exterior. Alhora, el Barça corria i anotava. El dirigia bé Marcelinho i Papanikolau no perdonava.

L’única mala notícia de la nit s’ha produït al minut 5, quan Navarro, després de sortir d’un bloqueig, ha notat una molèstia muscular i ha hagut de demanar el canvi. Per precaució, ja no jugaria més el capità blaugrana. Els seus companys, però, mantenien molt alt el llistó de concentració i joc (17-8, min 7). El Barça ha ofegat el Galatasaray a partir de la defensa i al mateix temps respirava fluïdesa ofensiva. Rebotava, corria, anotava. Un parcial de 14-0 ha trencat el matx (25-8, min 12).

Pràcticament no trobaven oposició els homes de Pascual. Seriosos al darrere, s’agradaven en atac. El Palau es divertia. I això que el primer triple local del partit no s’ha vist fins al minut 15, obra d’Abrines (34-15). El Galatasaray era el que més ho havia intentat (2/11 llavors). La irrupció de Mensah-Bonsu ha aportat aire fresc als otomans. De totes maneres, el Barça semblava molt conscient del que es jugava i seguia ferm, amb espectacle de Pullen inclòs (40-22, min 18).

Sense faltes, el matx era molt viu. I al descans ja estava molt ben encarrilat per als culers (43-25). Tardarien tres minuts i mig en anotar al tercer quart i el rival ha aprofitat aquest descens momentani de l’efectivitat per acostar-se una mica (46-35, min 25). Arslan havia liderat la reacció visitant.  La defensa del Galatasaray a la represa havia descentrat el Barça. Dos triples consecutius de Sada i Oleson han acabat amb les aspiracions turques (52-35, min 27). Els catalans s’activarien de nou per posar les coses a lloc (61-41, min 30).

El marge ha aportat molta tranquil·litat a l’equip, que en el període definitiu ensenyaria una altra vegada la seva millor versió. Dorsey feia aixecar-se els espectadors amb esmaixades monumentals, sempre ben assistit per Sada. I és que ha estat un triomf coral del Barça, amb l’anotació molt repartida i l’aparició puntual de tots els seus integrants (77-56, min 34). Per exemple, un infal·lible Abrines ha estat l’encarregat de tancar una altra clara victòria culer sobre el Galatasaray.