L’Athletic Club, sòlid lluny de San Mamés

El FC Barcelona rep aquest diumenge un visitant que no perd a domicili des del 5 de gener Puntuar al Camp Nou suposaria un pas de gegant per a un equip que frega la Champions vinent

El millor partit de la 34a jornada de Lliga es viurà aquest diumenge al Camp Nou (21 hores, Canal Plus). El FC Barcelona rep l’Athletic Club, quart classificat a la Lliga i un equip temible a San Mamés i també lluny del seu nou estadi.

Els últims desplaçaments dels bascos parlen d’un equip que cada cop se sent més a gust jugant a domicili. No cau com a visitant des del 5 de gener, quan va perdre per 2-0 en el derbi jugat a Sant Sebastià (2-0). Des de llavors, ha encadenat fins a set partits sense derrota: 1-5 a Pamplona, 0-0 a Vigo, 0-2 al Villamarín, 1-1 a Mestalla, 1-1 a Vila-real, 0-0 a Elx i 1-2 amb el Llevant.

En tota la Lliga, l’Athletic Club ha sumat sis victòries, cinc empats i cinc derrotes com a visitant, uns registres que, acompanyats per un gran rendiment com a local (12 victòries, 3 empats i 2 derrotes), li han permès tenir la participació en la Champions vinent a tocar.

De fet, puntuar al Camp Nou suposaria un pas de gegant per als homes d’Ernesto Valverde, que arriben amb sis punts d’avantatge sobre el Sevilla, l’equip que els amenaça la plaça Champions. Per al partit el tècnic blanc-i-vermell no podrà comptar amb els lesionats Ekiza, Gurpegui, Ibai i Kike Sola, mentre que Mikel Rico és dubte.

Un repte històric

La cita també té aires de repte històric per a l’Athletic Club, que ha puntuat al Camp Nou en només quatre de les seves últimes 25 visites a l’Estadi. L’última victòria data de la temporada 2001/02, en què va imposar-se per 1-2 també amb Valverde a la banqueta visitant.