La Fundació Ernest Lluch organitza una nova jornada dedicada al binomi economia i futbol

La Fundació Ernest Lluch organitza una nova jornada dedicada al binomi economia i futbol

Se celebrarà dimecres 28 de maig a la Sala Roma del Camp Nou, inaugurada pel president Josep Maria Bartomeu, i amb la participació, entre d’altres, del director esportiu Andoni Zubizarreta

En virtut de la relació entre el FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch, l'any passat es va instaurar la Conferència Anual Ernest Lluch sobre “Economia i Futbol” que enguany es reedita de nou. El proper dimecres 28 de maig, de les 18.30 a les 21 hores, tindrà lloc la II Conferència Ernest Lluch d’Economia i Futbol, a la Sala Roma del Camp Nou. L’acte serà presidit pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i pel president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó.

A través d’aquesta jornada, centrada en l’estadística al servei del futbol, es pretén analitzar la influència en la valoració objectiva dels jugadors en el mercat i en l’estructuració de les estratègies econòmico- esportives dels clubs, de l’ús dels paquets estadístics que a partir de les noves tecnologies parametritzen els elements que configuren el futbol.

La jornada constarà de la conferència-marc “The Determinants of Player Salaries in Professional Football: The (Ir)Relevance of Individual Performance Statistics”, a càrrec del Dr. Bernd Frick (Catedràtic d’Economia de la Universitat de Paderborn, Alemanya). Posteriorment, hi haurà una taula rodona moderada pel periodista Ramon Besa i que comptarà amb la participació del director esportiu del FC Barcelona, Andoni Zubizarreta; del responsable de l’Observatoire du Football del Centre International d’Etude du Sport (CIES), Raffaele Poli, i de Jordi Álvaro, director d’OPTA Sports, empresa líder en la parametrització i control d’elements del joc acreditada per la Lliga, la Premier League i la Bundesliga.

La Conferència Ernest Lluch sobre Economia i Futbol

El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch van signar el 2013 un conveni que estableix un marc global de col·laboració entre les dues entitats. Fruit d’aquesta aliança, i de les inquietuds de qui en dóna el seu nom, així com els interessos per a la reflexió i la divulgació de la cultura i l’esport que comparteixen les dues parts, es va acordar instaurar la Conferència Acadèmica Anual Ernest Lluch sobre economia i futbol, que en la seva segona edició tindrà com a títol “L’estadística al servei del futbol. Racionalitzant decisions econòmiques i esportives”.

La idea de la Jornada és analitzar com el saber i els paquets estadístics que a partir de les noves tecnologies parametritzen els elements que configuren el futbol estan influint cada vegada més en la valoració objectiva dels jugadors en el mercat i en l’estructuració de les estratègies econòmico-esportives dels clubs.

L’impacte de la crisi al futbol va ser el tema de la jornada 2013

La primera conferència acadèmica Ernest Lluch d'Economia i Futbol es va celebrar el 17 de juny del 2013 a l'Auditori 1899 i enguany se n’ha editat un llibre que recull les ponències que s’hi van impartir.

El Dr. Stefan Szymanski (Stephen J. Galetti Collegiate Professor of Sport Management, de la Universitat de Michigan, i codirector del Michigan Center for Sport Management), va ser el ponent principal de la primera conferència acadèmica Ernest Lluch d'Economia i Futbol. Precedit per les intervencions inicials del vicepresident Carles Vilarrubí i d’Enric Lluch, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, va emmarcar la relació existent entre el predomini mediàtic i esportiu del futbol en el món global i algunes de les debilitats estructurals que presenta el model econòmic en què se sustenta.

El periodista Ramon Besa va ser l'encarregat de conduir la taula rodona posterior i que va reunir reconeguts experts com el Dr. Egon Franck (catedràtic del Department of Business Administration–Strategic Management and Business Policy de la Universitat de Zurich. Membre de la UEFA Club Financial Control Body), el Dr. Plácido Rodríguez (catedràtic d’Escola Universitària de la Universidad de Oviedo. President de la International Association of Sport Economists (IASE) i expresident de l’Sporting de Gijón) i el Dr. Jaume García (catedràtic d'Economia Aplicada de la UPF).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut